Наблюдаваме рядко явление! Днес се формира нов свят

На 21 декември, в денят на зимното слънцестоене (преходът на Слънцето в Козирог) ще се състои най-важното събитие – съвпадът на Юпитер и Сатурн в 1-я градус на знак Водолей. От този момент ще започне нов 20-годишен планетарен цикъл. Всяка връзка на Юпитер и Сатурн се счита от древни времена за „цикъл на властта“, „цикъл на царете“. Това води до промяна в политическите режими, често придружени от преврат и икономически кризи.

Връзката между тези небесни тела има огромно влияние върху промяната на епохите в политиката, културата и икономиката. Тъй като и двете планети се свързват в новаторския знак на Водолей и ще останат в него през 2021 г., човечеството трябва да очаква добри промени.

Ще има напредък, който ще промени взаимодействието в обществото и лично между хората. Големият съвпад обещава големи промени във Водолей и ще насочи всичките си усилия към колективното благосъстояние и развитие, а това дава надежда за по-добро бъдеще.

Благоприятен период за възстановяване на икономическото господство на планетата, появата на нов световен ред. Във всеки случай сериозните промени няма да ни подминат. Напредъкът ще дойде в областта на технологиите, науката, медицината и новите прогресивни идеи.

Цикълът на Юпитер и Сатурн е решаващ в световната история и социалните процеси, тъй като тези две планети са пряко отговорни за обществото: Сатурн олицетворява принципа на структурата, контрола, управлението и границите, Юпитер е принципът на разширяване и развитие на социалните институции, ценностна философия на обществото. Юпитер и Сатурн се свързват на всеки 20 години. Техният цикъл в астрологията се нарича мутация, тъй като винаги е придружен от кризисна промяна във властта и политиката, икономиката и финансите, държавните и социалните процеси. С други думи, цикълът на Юпитер и Сатурн определя хода на историята.

Голямата мутация ще започне в елемента Въздух, а това означава, че земната ера на материалните ценности, индивидуализма и световния капитализъм, като основен двигател на развитието на обществото приключва и започва съвсем различна епоха, където всичко ще се развива по напълно различни, непознати правила, които сега е много трудно да си представим. Идва период на големи социални вълнения, когато исканията на обществото за промяна (Уран и Водолей) се срещат със силна съпротива от онези, които не искат да се откажат от контрола си. (Сатурн).

Съвпадът на двете планети отбелязва началото на нова ера за цялото човечество. Промените няма да се усетят веднага. Те ще стават постепенно. Ще е необходим дълъг период на адаптация (нови 20 години), когато конфликтите постепенно ще бъдат заменени от взаимно сътрудничество. Дългото мрачно време на загуба и отчаяние най-после с времето ще бъде заменено от ера на щастие и просперитет. Сатурн във Водолей действа като структура и модел на ново прогресивно общество и световен ред.

Днес е много специален момент. Не пропускайте да си пожелаете хубави неща.

източник: novini.bg

Вижте още:

Тези цветове ще ти донесат късмет и щастие през зимата

Днес настъпва астрономическата зима

Петър Дънов за Ерата на Водолея

Великият съвпад на Сатурн и Юпитер утре носи огромна промяна в живота на всяка зодия!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.