Най-болезнените видове смърт

6

Запознайте се с една по-мрачна класация направена от лекари, които вярват, че няма по-неприятен финал от тези:

Да умреш от глад

Установено е, че човешкото тяло може да издържи цели 60 дни, преди да окончателно да се предаде. Храната не е толкова важна, но течностите трябва да бъдат налични по всяко време. Проблемът е, че на втората седмица ще започнете да отслабвате, защото организмът вече ще се храни с натрупаната мазнина. Черният дроб започва да се паникьосва и продуцира токсини, които в големи количества са изключително вредни за тялото. До края на месеца започвате да губите около 18% от вашето тегло. След това идва времето за консумация на собствените си мускули и на финала вече става ясно, че тялото ви губи всички запази и просто се надява, че жизненият цикъл ще приключи.

Корабокрушенецът

Нека не забравяме, че са малцина онези, които могат да бъдат изхвърлени на сушата. Някои хора стигат до спасителните лодки, но много други оставят да се носят в океана и да се надяват на чудо. Разбира се, надеждите умират последни и сигурно издъхват, докато някоя акула успява да ги сдъвче. Можете да имате лодка, но акулата има зъбки, с които да я счупи и след това да ви вземе със себе си в дълбините. Други „приятни“ варианти са: хипотермия, глад и давене по време на буря. Нека не забравяме, че има хора, които не издържат на изкушението и започват да пият солената вода и с това да завършат по много трагичен начин.

Падането във вулкан

Това ще е трудно начинание, защото вулканите не се срещат на всяка пресечка, но нека кажем, че има доста любопитни хора, които биха успели да постигнат нещо подобно. Въпреки високите температури на лавата, падането ви няма да е едно от най-безболезнените изживявания. Лавата често има по-твърд горен слой, който има много по-ниска температура и ще ви държи жив поне няколко минути – много болезнени няколко минути. Падането от високо може да счупи горния слой и да освободи нажежената лава, ала процепът няма да е достатъчен. Експериментът с пропукването е бил направен от учен, който хвърлил чанта с 30 килограма месо във вулкана. Картинката със сигурност не била много красива.

Жертвоприношение

Освен факта, че ще умрете в името на мистично божество, трябва да преживеете и мъчителните ритуали. Първо ще бъдете отведени в някой абсурден храм, където шаманите ще ви надуят главата, след това ще можете да пийнете малко ликьор и накрая да бъдете обезглавени, отровени, заклани и още най-различни други подобни. Археолозите често забелязват и сериозни черепни деформации, което означава, че някои жертви са били в безсъзнание, когато са оставени в пустошта на сигурна смърт.

Самолетна катастрофа

Сигурни сме, че сте гледали някой друг епизод на National Geographic за самолетните катастрофи. Никога не можете да знаете колко здрав е вашият самолет и колко точно ще издържи на следващия полет. Когато самолетът започне да се спуска вие се намирате на 9656 метра. Ако полетът започне да пада рязко, пригответе се за безсъзнание през следващите 1.6 километра, защото липсата на кислород ще си каже думата. Събуждането също е удоволствие, което никога няма да забравите – летите с повече от 200 км/ч към земята. Остават ви около 2-3 минути, преди да се срещнете с твърдата и корава земя. Рецептата за завършен апокалипсис идва с огромен страх, виковете на останалите пасажери и редица други неприятни фактори.

Изяден от хищници

Сафарито може да бъде истинска приказка, докато не се окаже, че големите котки не са били хранени скоро. Лъвовете и тигрите най-често захапват жертвата за врата и приключват лова много бързо и безболезнено, но животни като ягуарът са съвсем друга история. Най-бързият хищник може да чупи кости и дори да пробие мозъка ви. Какво ще направите? Ще избягате? Възможно е само ако сте от нивото на Юсеин Болт и можете да поддържате скорост от 100 км/ч за поне 10 секунди. Хиените също не прощават и могат да бъдат част от гладните животни в дивото. Когато успеят да съборят жертвата, те най-често са готови да консумират, докато жертвата им е в съзнание. Това означава, че ще гледате как части от тялото ви се откъсват, ще чувате тракащите зъби и ръмженето.

Смазан до смърт

Morkadis

Ако не ви допада идеята да бъдете изядени, тогава си представете премазването от животно. Това е бил един много разпространен метод за наказание през 19-ти век. Затворниците трябвало да коленичат на дръвник, докато слон стъпква главата им. По-зловещите подробности идват, когато разберете, че някои жертви успяват да живеят още няколко минути и да умрат в следствие на спиране на сърцето, абсолютно спиране на бъбреците и още много други. Това най-често се случва, след като тялото отделя огромно количество токсини.

Ледената смърт

Нормалната човешка температура най-често е около 37 градуса по Целзий. Колкото по-ниска става температурата, толкова повече започваме да треперим. В този момент мускулите осъзнават, че имат нужда от топлина. След като това не се случи, тялото ни започва да се вдървява и мобилността е изгубена. Опитвате се да пълзите по земята, но това не помага, защото изстивате още повече. Мозъкът се затруднява и не може да работи правилно. Когато спрете да треперите, вече имате огромни проблеми! Тялото ви спира да се бори със студа и температурата вече се понижава драстично и органите ви реагират изключително бавно. Вече не можете да бъдете сигурни дали сте живи или мъртви. Положителното в този случай е, че вече губите съзнание и заспивате.

Да умреш от срам

Звучи странно, но не и невъзможно. Причината за тази смърт идва с факта, че много често стресът и безпокойството могат да вдигнат нивото на адреналин до такава степен, че просто да ви убият. Високите дози адреналин не са благоприятни за сърцето и освен срама, тялото може да продуцира високи нива и в следствие на уплах. Не говорим за моментите, който идва от нелепи ситуации, а за много по-сериозните видове заболявания, които идват с него. Психологичните проблеми водят до депресия и могат да стигнат дори до опити за самоубийство. Въпреки горните редове, този вид смърт може да бъде най-жесток, защото прекарвате доста време с личните си кошмари, а те могат да бъдат много интимни.

инфо: men.hotnews.bg

Вижте още: 

10 ТЕОРИИ ЗА СМЪРТТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.