Най-злите жени в историята

2

Ержебет Батори

Историците са склонни да се фокусират само върху злите мъже живели някога, но истината е, че историята познава и не малко зли жени, отговорни за смъртта на стотици невинни.

Ето и кои са най-злите жени в историята на човечеството:

Майра Хендли (1942 – 2002)

Майра Хендли и любовникът й Йън Брейди са отговорни за отвличането, сексуалното малтретиране, изтезания и убийства на пет деца на възраст под 16 години. Двамата допълнително изтезават още трима тийнейджъри. Хендли е издадена от доведения брат на приятеля си и хвърлена до живот в затвора, където умира през 2002 година на 60-годишна възраст.

Изабел Кастилска (1451- 1502)

С брака си с краля на Арагон Фердинанд II Изабел Кастилска слага основите на днешна Испания. В стремежа си за обединение на Иберийския полуостров Изабел заповядва от кралството й да бъдат изгонени 200 хиляди маври и евреи. По нейна пряка заповед близо 10 хиляди човека са изгорени на клада. В същото време тя е обявена за блажена от папите в Рим, което означава слуга на Бога.

Белла Гънес (1859 – 1931)

Белла Гънес е една от най-страшните американски серийни убийци. Висока 1.83 и с тегло от 90 килограма, мощната дама от норвежки произход убива двама съпрузи, седем ухажори и гаджета на двете й дъщери Миртъл и Луси, като накрая убива и тях. Точният брой на жертвите й не е установен, но следователите смятат, че са между 30 и 100 човека.

Кралица Мери I (1516-1558)

Кралица Мери I е единственото дете на Хенри VIII и Катерина Арагонска, преживяло първата си годишнина. Управлението й се помни с опита насилствено да върне Англия в лоното на католицизма. Много видни протестанти били екзекутирани по нейно нареждане заради убежденията си. Заради жестокостта си тя била наречена Блъди Мери – Кървавата Мери, откъдето идва и името на популярната напитка.

Илзе Кох (1906-1967) и Ирма Грезе (1923-1945)

Илзе Кох е известна като Вещицата от Бухенвалд. Главен надзирател в женското отделение, тя изпитвала наслада от изтезанията на затворниците. Събирала сувенири и татуировки, взети от убитите затворници. Ирма Грезе е работничка в нацистките концентрационни лагери Равенсбрук и Аушвиц, както и пазач в женското отделение на Берген-Белзен. Обвинена е в престъпления срещу човечеството и осъдена на смърт.

Ержебет Батори (1560-1614)

Безспорно един от най-страшните серийни убийци в историята, без значение от пола, е унгарската благородничка Ержебет Батори. Тя вярвала, че къпейки се в кръвта на девици може да остане вечно млада. Години наред се носели слухове, че около замъка й, разположен високо в Карпатите, изчезват млади момичета.

Когато кралските войски отишли да проверят, в подземието му били открити няколко жестоко осакатени трупа на млади жени. След разпита слугите описали смразяващи кръвта зверства. Показанията разказвали за тежки побои през продължителни периоди от време, използването на игли, изгаряне или осакатяване на ръцете, понякога също и на лицата и гениталиите.

Общият брой на жертвите се смята, че е приблизително 600 за 25 години. Поради високото си обществено положение графинята била осъдена на домашен затвор, където тя починала след 4 години.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

ЖЕНИ-ЧУДОВИЩА, КОИТО Е ПО-ДОБРЕ ДА НЕ СРЕЩАТЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.