Най-известните мъжки проститутки в историята

Известен факт е, че проституцията е една от най-древните професии. Когато мислим за известните проститутки, ние обикновено обаче си представяме жени.

Без значение е дали става въпрос за кралски любовници като мадам дьо Помпадур, или Нел Гуин в епохата на великите монархии, за жени от Античността като Аспасия и Фрина, които с чара си са успели да променят историята, и дори тези от най-новата история като Бел де Жур и Ксавиера Холандер, които са оказали влияние на цялата поп култура. Почти винаги всеки си представя, че влиятелните хора, практикуващи тази професия, са жени.

Истината обаче е, че историята познава и много мъже, занимавали се с тази професия, които са имали силно влияние върху силните на деня. Тези представители на силния пол са вдъхновявали поети, художници, водили са бунтове и са ставали мощни политически фигури. Вижте най-известните жигола от Античността до днес.

Федон от Елида

средновековна европа

Федон бил красив млад мъж от аристократично семейство. Той живеел в Пиргос, столицата на гръцката област Елида. Още докато е млад, той попада в плен на атиняните, които нападнали държавата му, и става роб. Заради външния си вид е принуден да работи като жиголо. Младежът е забелязан от Сократ. Философът го закупува, а след това му подарява свободата. Федон става на свой ред философ. Дебатът му с Платон за човешката душа е прочетен вместо посмъртно слово пред гроба на Сократ. По-късно аристократът се завръща в родината и основава собствена философска школа, която става след време най-популярната в цялото Средиземноморие;

Лао Ай

9

По време на регентството на Чин Ши Хуанг, млад владетел на държавата Цин и по-късно първи император на Китай, Лао бива нает да стане прислужник на кралицата майка. Аристократите, които го наели, го смятали за евнух, но това не било истина. Скоро след това Лао Ай става любовник на кралицата и бързо добива власт. Той се възползва с пълна мяра от това и в скоро време на практика управлява държавата. Добрите му дни приключват, когато той се опитва да свали малолетния император (не без одобрение на кралицата майка). Превратът се проваля и Лао Ай е екзекутиран. Бедният му произход и стремежите му обаче обединяват китайските благородници срещу му и така държавата Цин се превръща в най-мощната в региона. Скоро младият император Чин Ши Хуанг покорява всички други китайски държави и дава началото на Китай.

Майк Джоунс

2

Майк Джоунс е в центъра на един от най-големите скандали в съвременната американска история. Той работи официално като компаньон и като жиголо. Оказва се обаче, че един от най-редовните му клиенти е Тед Хагард – може би най-популярният евангелски свещеник в САЩ, съветник на президента Джордж Буш и женен мъж с 4 деца. Хагард е и един от най-големите защитници на закон, с който да се забранят еднополовите бракове. Самият Джоунс издава клиента си, въпреки че знаел, че това ще сложи край на кариерата му. Пред журналисти той заявява, че му е писнало от лицемерие. След това, разбира се, издава книга, от която се продават милиони бройки.

Андрю Кънан

3

Кънан бе много успешен жиголо, имащ клиенти на цялата територия на САЩ. Независимо че цветът на политическия и филмовия елит минавал през студиото му, Кънан винаги искал нещо повече, до степен, в която развил психическо заболяване. През 1997 година той започва да избива бившите си клиенти. Първата му жертва става бившият му любовник Джеф Трейл, следва Дейвид Медисън – известен архитект. След това Кънан убива Лий Мъглин – известен строителен предприемач. Това поставя Кънан в Десетте най-издирвани престъпници в Америка. Последната жертва на жиголото става модната икона Джани Версаче. Полицията и до днес търси мотив за убийствата.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.