Най-красивите минерали в света

Вероятно когато чуете думата „красота“, първата ви асоциация не е „минерал“. Тази поредица, включваща едни от най-красивите камъни и минерали ще ви накара да се замислите следващия път, когато играете на асоциации.

Минералите са „природни, основно неорганични, много по-рядко органични продукти, представляващи химични съединения или химични елементи.“ Скалите, за разлика от минералите, нямат собствено химично съединение и могат да бъдат изградени от минерали или не-минерали. Съществуват повече от 4 900 вида известни минерали, като тук сме подбрали само една малка, но наистина красива част от тях.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

2

3

4

Morkadis

5

6

7

8

9

10

инфо: viralno.bg

Вижте още: 

НАЙ-СТРАННИТЕ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ НА СВЕТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.