Най-отдалечените места на света, в които живеят хора

Има хора, които живеят на толкова отдалечени места, че през голяма част от годината са на практика изолирани от света. Те рядко виждат гости, не пътуват в чужбина, нямат електричество, за повечето от тях животът е оцеляване. Вижте 10 от най-отдалечените места в света, където живеят хора:

10. Остров Сокотра, Йемен

1

На този остров живеят 40 000 души. Тук има само две асфалтирани улици, няма градски транспорт. Островът се намира в Индийския океан. Тук има растения, които не се срещат никъде другаде в света, защото островът е много изолиран и има своя флора. Често го описват като „извънземен“ по тази причина.  Въпреки че е много отдалечен, островът не е изолиран напълно – всеки ден има полети до и от него. Местното население изнася много продукция – тютюн, риба, фурми и др.

9. Ла Ринконада, Перу

2

Намира се на 5180 метра надморска височина и се счита за най-високо разположения град в света. Има население от 30 000 души. Домовете са построени върху вечно замръзнал глетчер. Няма канализация. До града се стига по заледен път с голям наклон, така че посещаващите го трябва да имат добри зимни гуми.

8. Медог, Китай

3

Намира се на територията на Тибет. До 2013 година е нямало шосе до него. За да се стигне до града, преди това е трябвало да се премине по доста опасен 200-метров въжен мост, на височина 100 метра над земята. Тук живеят 10 000 души.


7. Лонгиърбайен, Норвегия

4

Тук живеят 2 000 души. Градът се намира над Полярния кръг и тук има периоди от по няколко месеца, когато няма ден или когато няма нощ. Тук се намира Глобалният резерв на семена. Това е подземно скривалище, в което се пазят семена от различни видове растения на земята, в случай на природна катастрофа. През 40-те години този град е бил напълно разрушен от германците, но след Втората световна война е възстановен. Посещава се от екстремни туристи.

6. Великденските острови, Полинезия

5

Morkadis

Тези прочути статуи са създадени от местните преди около 500 години. В момента на острова живеят около 5 000 души. Най-близкият град до тях е на 2 000 км. Тук има голям и постоянен приток на туристи заради статуите.

5. Лаяману, Австралия

6

В Австралия има доста пусти места, където рядко се срещат хора. В този град живеят около 700 души. Единствените източници на електричество са генераторите и соларните панели. Градът е създаден преди години като правителствен проект за контролиране на пренаселените градове. Много хора са изселвани и принудени да живеят тук – по средата на нищото. Хората, които са останали да живеят тук, са останали доброволно. Те са създали дори собствен език, който се изучава от лингвистите.

4. Каке, Аляска

1

Тук живеят около 650 души. Това е малък рибарски град в дивата пустош на Аляска. До него може да се стигне само с лодка или по въздух. До него няма път. В случай на инцидент, на спешната медицинска помощ й отнема около ден и половина, за да дойде до тук. По-голямата част от жителите са на възраст под 18 години. Опасно е да се живее толкова изолирано, но за това пък е много красиво.

3. Бахтия, Сибир

2

Тук няма водоснабдяване, телефони, нито медицинска помощ. До градчето се стига само с лодка или хеликоптер. Населението е около 300 души. Те се прехранват с лов, с помощта на ловни кучета. Оцеляването е основаната им задача. Не само, че температурите са минусови, но и зимата няма слънце. Когато то залезе, изгревът е чак през пролетта.

2. Тристан да Куня, Южна Африка

3

Само 270 души живеят тук. Това е най-отдалеченият остров в света. Хората живеят в нещо като комуна, като делят работата и храната си. През 20 от дните в месеца вали. Има само един асфалтиран път и един магазин, в който поръчките се правят с месеци предварително. Електрически генератор осигурява електричество. До тук се стига след 7-дневно пътуване с лодка от Кейп Таун.

1. Палмерстън, Островите Кук

4

Тук живеят само 60 души. Това е най-изолираният от Островите Кук. Плаването до него е толкова трудно, че има само един кораб до него и той плава само два пъти в годината. Това са единствените два пъти, в които на населението се доставят провизии за годината. Има само два телефона, интернет има само 4 часа на ден, а електричество само по 2 часа на ден.

инфо: profit.bg

Вижте още: 

ИЗОСТАВЕНИТЕ ПРИЗРАЧНИ ГРАДОВЕ ПО СВЕТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.