Наръчник за общуване с извънземни

извън

Астрономите отдавна търсят живот на други планети. Как обаче ще се разберем с извънземните, ако ги намерим? Eлектронна книга на Националната космическа агенция на САЩ NASA служи като справочник за срещи с извънземни форми на живот.

Книгата изследва “някои от огромните предизвикателства, пред които човечеството ще се изправи, ако засече богат на информация сигнал от друг свят”, пише CNET.

Често свързваме срещата с извънземни с образите и представите от научно-фантастичните книги и филми. Пътеводителят на NASA обаче подхожда сериозно към трудностите, свързани със срещата на две различни култури, които се опитват да общуват една с друга.

Книгата започва с обзор на програмата за търсене на извънземен разум SETI. След това, в главата „Археологически аналози“, учените обясняват как информацията, която сме получили от изследването на древни култури като гръцката и тази на маите, може да бъде използвана, ако срещнем същества от друга планета.

В следващата секция започва да става забавно – в главата „Еволюция и въплъщения на извънземните“ авторите обясняват как са се променяли представите ни за „пришълците“ през годините. Дават се и ценни съвети за първите сигнали, които трябва да комуникираме, ако се сблъскаме с гости от друга планета.

Изчерпателният пътеводител със заглавие “Археология, антропология и междузвездна комуникация” съдържа глави, написани от различни автори, включително експерти по лингвистика, история, антропология, психология, литература, религия и природни науки. Книгата не се чете лесно, но не ни остава много време да вникнем в нея, имайки предвид, че учени от Института за търсене на извънземен живот (SETI) заявиха по време на изслушване в американския Конгрес, че извънземен живот може да бъде открит в рамките на 20 години.

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.