НАСА променя подхода си към НЛО

Всеки космически кораб произведен някога от хората, който е посещавал Луната, кацал на Марс, бръмчал до Юпитер, обикалял около Сатурн или разузнавал Плутон, би бил определено неидентифициран летящ обект за всеки извънземен разум, който би могъл да го срещне. Може да няма такъв разум извън Земята в нашата Слънчева система. Но в междузвездното пространство? Това е друг въпрос. Ето защо сондите „Вояджър 1“ и „Вояджър 2“, които напуснаха Слънчевата система съответно през 2012 и 2018 г., носят златни записи, гравирани с кодирани звуци и снимки от Земята – нещо като послание в бутилка до всяка цивилизация, която един ден може да срещне корабите ни и да поиска да научи повече за любопитните видове, които са ги изпратили.

НЛО – Неидентифицираните летящи обекти или UAP – неидентифицирани въздушни феномени, както ги наричат ​​по-правилно днес – често са в новините напоследък. Само през миналия месец, подкомисията за борба с тероризма на Камарата на представителите на Американския конгрес, проведе публични изслушвания относно повече от 140 наблюдения на UAP от военни пилоти през последните 20 години. Това са неидентифицирани феномени, летящи по всякакви необясними начини: поклащане, въртене , гмуркане, промяна на посоката със скорост, която би произвела потенциално смъртоносни g-сили за всяко живо същество — или поне за всеки жив човек намиращ се вътре.

Изслушването в Конгреса последва публикуването миналата година на подобно проучване на Министерството на отбраната на САЩ за UAP и както Конгресът, така и Пентагонът стигнаха до едно и също заключение, което приемат. Обектите може да са природни феномени, неправилно интерпретирани от пилотите и тяхното оборудване; те могат да бъдат нова технология, разработена от Русия, Китай или друга високотехнологична сила; и да, те биха могли да имат извънземен произход.

„UAP са необясними, това е вярно“, казва конгресменът и председател на комисията Андре Карсън в своето встъпително изявление по време на изслушванията в Камарата на представителите.“ Но те са реално съществуващи и истински“.

Сега в САЩ има трета правителствена агенция, която се включва в усилията за обяснение на UAP: самата НАСА. Както космическата агенция обяви тази седмица, тя започва свое собствено разследване, стартиращо през есента, за да стигне до дъното на мистерията на UAP. Усилията ще бъдат ръководени от астрофизика Дейвид Спергел, бивш председател на катедрата по астрофизика в Принстънския университет.

С начален разход от едва 100 000 долара, проучването ще продължи девет месеца, ще анализира всички налични видео данни и акаунти от първа ръка, натрупани досега, и ще се консултира както с военни, така и с цивилни експерти за техния анализ на доказателствата. Космическата агенция е отворена за всякакви интерпретации на данните, но обявява: „Няма доказателства,“ се казва в съобщението на НАСА, „че ще търси UAP с евентуален извънземен произход.“

Но липсата на доказателства, разбира се, не е доказателство за отсъствие и служителите на НАСА признават, че всичко е възможно и че ще следват констатациите, накъдето и да ги водят. „НАСА вярва, че инструментите за научно откритие са мощни и ще се прилагат и в тази разработка“, казва в изявление помощник администраторът в НАСА Томас Зурбухен. „Имаме инструментите и екипът, който може да ни помогне да подобрим разбирането си за неизвестното. Това е самото определение за това какво е наука. Това е, което правим.”

Това наистина прави НАСА – и е крайно време с помощта на тези умения да разреши мистерията на UAP. След шест десетилетия на изграждане и летене на машини, чиято технология може да бъде обяснена, космическата агенция най-накрая ще насочи поглед към тези явления (технологии?), които досега светът не може да обясни.

източник: megavselena.bg

Вижте още:

Пентагонът открива нов отдел за разследване на НЛО

Потънало НЛО на дъното на Тихия океан?

Еуфория сред уфолозите: НЛО се зарежда от Слънцето (ВИДЕО)

НЛО се появи под носа на китайския роувър на Луната (СНИМКА)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.