Обезобразените жрици на смъртта от племето мурси ще ви ужасят

8

Смята се, че африканското племе мурси е най-агресивното общество, което е запазило традиции като магьосничество, а според някои и канибализъм, които ще ужасят всеки съвременен човек.

Само един поглед е достатъчен, за да се убедите, че мурсите нямат никакви граници. Техните канони за красота не са виждани дори и сред най-дивите племена в Африка.

Племето наброява 6000 души и е сред най-затворените на планетата. Освен с чудовищните си обичаи, те се различават от останалите африканци и по някои отличителни белези във външния си вид.

Косата им е доста по-рядка от тази на повечето африканци, освен това очите им са по-ниско поставени, имат по-широки кости, криви крака и увиснал корем. Но ако всичко това се дължи на генетична мутация, то обезобразяването на телата, което жените практикуват, е измислен от самите тях.

9

В племето мурси жените разтягат долната си устна и поставят глинена чиния или диск. Тази процедура започва още след като навършат 15 години и се смята, че така жените демонстрират плодовитостта си.

Първо малките момичета пробиват долната си устна и си поставят дървена тапа. След това малко по малко започват да я разтягат, като постават по-големи предмети.

Всяка жена от мурси сама избира кога да спре с разтягането, но повечето от тях си поставят диск с диаметър от 12-13 сантиметра.

Очевидно, че при подобно обезобразяване нормалното хранене ще е трудно. Понеже гледката не е приятна за наблюдаване, жените се хранят сами, като си приготвят единствено каша и я пъхат директно в гърлото си.

При разтягането на долната устна те извършват още един ужасяващ ритуал – изваждат долните си зъби, а главната жрица на племето приготвя от тях смес на смъртта, в която прибавя още 9 билки.

След като жената роди няколко деца, тя отива при върховната жрица и иска част от смъртоносния миск, за да отрови съпруга си, понеже не ѝ е нужен повече. С тялото се извършва тайнствен ритуал, а убийцата носи чиния с бял кръст, с което показва, че е вдовица за цял живот.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Олив Оатман – татуираното момиче с невероятната трагична история

Morkadis

Балканите в началото на XX век в уникални цветни снимки

Уникални снимки на изчезващи племена по целия свят

Ужасът на лотосовите крака, или жертвите на „красотата“ в древен Китай

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.