Окръжност в Балтийско море – НЛО или измама?

8

Океанските изследователи, които откриха голям, кръгъл неидентифициран обект на дъното на Балтийско море миналата година все още не могат да установят подробности за находката си. Подозрително дълго време, казват някои.

Шведските гмуркачи, които наричат себе си Ocean X Team, твърдят, че обектът предизвиква електрически смущения при всеки опит да го доближат и възпрепятства изследването им.

„Всичко, в което има електричество, включително сателитният телефон, спира да работи когато сме над обекта. Отдалечаваме се на 200 метра и апаратурата се включва, а когато се приближим, отново се разваля“, гласи официалното становище на групата, водена от Питър Линдбърг.

В резултат на това до момента единственото доказателство е една сонарна снимка, направена миналата година, която изобразява 60–метров обект, за който се твърди, че е катастрофирала летяща чиния. Скептично настроени експерти и геолози твърдят, че на снимката й липсва резолюция, детайли и е пълна с множество следи от обработка. Вместо катастрофирала летяща чиния, обектът е по-скоро грубо овално скално образование, наречено пилоу базалт – рядко, но съвсем земно по произход явление.

Според критиците на Ocean X Team, Питър Линдбърг има икономическа изгода: той вече планира да превозва богати туристи със своята подводница за наблюдение на обекта. Те твърдят, че ако търсеше истината, за цялата година, която измина, шведът е можел да отчупи парче от обекта и изследователите да установят за минути дали е със земен произход. Но това, естествено, би развалило бизнес плановете на гмуркача.

„Не мога да разкрия истината, ако нямам всички факти, заявява от своя страна Линдбърг. До тогава всичко казано е чиста проба спекулация, дори от моя страна. Все още имаме няколко месеца, преди да стане опасно да се слиза до мястото. Но най-вероятно няма да правим повече експедиции, редно е истински изследователски екип да се заеме с проучването на обекта. В крайна сметка, ние сме само търсачи на потънали кораби, които се опитват да разберат какво са открили“.

Преди близо година екипът на Линдбърг се натъкна на голяма окръжност с неидентифициран произход на дъното на Балтийско море. Странни следи в близост до обекта предполагаемо са спирачният път след удара в дъното. Групата Ocean X Team се занимава с възстановителна и изследователска работа по потънали кораби.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още: 

ИНТЕРВЮ С КЛИФЪРД СТОУН ЗА СКРИТАТА ИСТИНА ЗА НЛО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.