Откриха златния влак на нацистите

2

Изключително важно откритие е направено в град Валбжих, намиращ се югозападната част на Полша. Смята се, че в покрайнините на града е намерен влак на нацистите със злато и скъпоценности.

Заместник-кметът Зигмунт Новасчук заяви, че се е свързал с адвокатите на двама граждани, твърдящи, че знаят местоположението на влака. Те са поискали 10% дял от съкровището, преди да обявят къде се намира то, съобщи „Индипендънт“.

„Град Валбжих е пълен с мистериозни истории заради миналото си. Открихме нещо“, заяви заместник-кметът. От края на Втората световна война се говори, че в региона се намира изгубен влак на Третия райх, натоварен със злато.

Смята се, когато съветските войски тръгват от Полша към Берлин, нацисткият влак се изпратен от Вроцлав към Валбжих, за да не попадне в ръцете на съюзническите войски.

Влакът изчезва в района на  Валбжих, но оттогава е в неизвестност. По време на войната нацистите присвояват злато в размер на $550 милиона от правителствата на окупираните територии – включително $223 милиона от Белгия и $193 милиона от Холандия.

Нацистите също така разграбват злато от лица, жертви на холокоста. В концентрационните лагери биват взимани златни пръстени, бижута, часовници и дори златни зъби от жертвите.

Част от това злато е открито от съюзниците след края на войната, но голямата част е в неизвестност.

От кметството на Валбжих заявиха, че разполагат с „официална информация“ за влака на нацистите.

инфо: fakti.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.