Откриха скелет на „момиче вещица“

2
Италиански археолози откриха скелет на младо момиче, което е било изгорено и погребано в Средновековието като вещица. Находката е направена в община Сан Калоджеро в Южна Италия от екип учени под ръководството на Филип Пергола, професор по топография от Папската римска археологическа академия. Според учените характерът на находката говори, че погребалите я хора са направили всичко възможно, за „да не стане момичето от гроба“.

 „Очакваме резултатите от радиовъглеродния анализ. В момента можем да датираме гроба към 9-15 век“, казва Стефано Росцио, директор на разкопките.

По състоянието на костите учените са установили, че поради недостиг на витамин С момичето е страдало от скорбут и бледото ѝ лице и сенките ѝ вероятно са плашили нейните съграждани, отбелязва Livescience.

инфо: interest.actualno.com

Вижте още: 

НАЙ-УЖАСНИТЕ СРЕДНОВЕКОВНИ ЕКЗЕКУЦИИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.