От нашата реч зависят здравето и материалното благополучие

щастие

И това се отнася не само за духовните хора, а също така и за тези, които искат да успеят финансово. Способността да се говори и да се слуша, много сериозно се изучава във всички бизнес училища. Дори и в престъпния свят, за да се изкачи в йерархията на бандата, бандитът трябва да е в състояние да контролира езика си.

Буда казва, че думата може да убие човек. Три минути гняв могат да унищожат десетгодишно приятелство. Думите определят нашата карма. Може десет години да се занимавате с духовно развитие, благотворителни дейности, но обиждайки велика личност, можете да загубите всичко, на всички нива и да деградирате в по-нисша форма на живот. От какво се получава това? От обидите.

Ведическата астрология казва, че сенчестата планета Кету е отговорна за оскърбленията. Кету е такава планета, която бързо дава отговор, често мигновено. Кету също така дава облекчения. Но в отрицателен аспект. Тя наказва обиди и непочтителна реч, бързо лишава човека от всичко, което е постигнал в духовен и материален план.

Експертите, които притежават особени усещания казват, че хората, които използват груби и обидни думи, в определено място на финото тяло получават черно петно, което след година или две може да се превърне в рак.

РЕЧТА е проява на жизнена сила

Най-важното, за което ни е даден езика – това са молитви, мантри и дискусионни теми, които ни доближават до Божественото. Може също така да се обсъждат практически въпроси за да общуваме с близките си. Според статистиката, 90% от всички скандали се дължат на факта, че сме казали нещо лошо за някой.

Най-успешните хора са тези, които говорят приятно и знаят как да контролират своята реч. На изток човек, който не може да контролира речта си, се счита за много примитивен, въпреки че може да е професор на Запад.

Кармата се определя от нашата реч

Важно е да се помни, че ако ние критикуваме някого, поемаме отрицателната карма и лошите качества на характера на този човек. По този начин действа закона на кармата. Също така придобиваме качествата на човека, когото възхваляваме. Това означава, че ако искате да придобиете някое качество, просто трябва да четете за някой светец, който притежава качества, които искате да имате.

Отдавна е отбелязано, че ние придобиваме качествата на човека, за който мислим, и следователно, говорим. Ето защо дори западните психолози съветват да се мисли и говори за успешни и хармонични хора. А колкото повече егоизъм и завист има у нас, толкова по-трудно можем да говорим за някой добро. Ние трябва да се научим да не критикуваме никого.

Тези, които ни критикуват, ни дават своята положителна карма и отнемат лошата. Ето защо във Ведите винаги се е считало, че е добре, когато ни критикуват. В „Махабхарата“ се казва, че ако нещо сте планирали, или искате да направите нещо, не казвайте на никой. Веднага след като го кажете, с 80% намалява вероятността това да се случи, особено ако е споделено със завистлив, алчен човек.

Защо хората, които говорят малко и премислено, постигат повече? Те не губят своята енергия. Друго просто правило, свързано с речта – ако ние направим на някой нещо добро и се похвалим пред друг, в този момент ние губим положителната си карма и всички плодове на благочестие, които сме спечелили от този акт. Самохвалковците постигат твърде малко.

„А когато ти правиш милостиня, нека левицата ти не узнае какво прави десницата ти;“ (Матей 6: 3).

инфо: drugitenovini.com

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. aroundd 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.