Паралелният свят на тайните общества (част 1)

тайни общества 1Колко светове съществуват в нашия общ свят? Кой наистина определя реда на нещата на тази земя? Има ли наистина „световно правителство“ и кой влиза в него? Кои са действащите лица, стоящи зад най-влиятелните международни организации? Ето ви една история за един много специален Херметичен Орден – „Златна зора“.

Добре известно е, че различните тайни общества са играли ключова роля в най-важните епизоди в историята на човечеството, независимо дали това е Френската революция или войната за независимост в Америка. Разпространяваните за тези братства митове и легенди украсяват реалността. Въпреки това, никой не поставя под съмнение влиянието на тайните общества върху хода на световната история.

Масони, розенкройцери, „Илюминати“, „Ку Клукс Клан“, „Златна зора“, „Обществото Туле“, „Аненербе“ (на немски език «Аненербе» означава „родова памет“) и други. Характерна черта на всички тези общества – мистерия и секретност. Учението на много от тях – смесица от политиката, икономиката, езотериката и метафизиката. Тайните на споменатите братства не са измислица, приказки или игри за възрастни – те са сложни магически ритуали, изпълнявани с техническа прецизност. Често те се основават на древни знания, и по тази причина не се разбира достатъчно от обикновените, необучени хора: в ръцете на членовете на тези общества са ключовете за тайната сила, затворена в човека и вселената.

Очевидно е, че тези ритуали и знания налагат съвсем различна човешка душевност от тази, която е за най-обикновени постъпки и действия. Често е необходимо да се използват разума и способността на човек за езиковото общуване в много по-различен смисъл. Това е, защото всички ритуали и церемонии на тайните общества се държат в строга тайна. Както каза Алберт Айнщайн, „тези, които възлагат на себе си правото да вземат решения за добро или зло на другите хора са съставляващите правителството в сянка“. През 1921 г. Рене Генон постави в своя труд „Теософия: История на една псевдо-религия“ следния въпрос: „Не стои ли зад всички тези движения нещо много по-страшно, неизвестни дори на лидерите на тези общества, които не са нищо повече от маша в ръцете на по-висша сила?“.

Спуска се завесата на секретността

За да разберем по-добре света днес и света на бъдещето, е необходимо да се повдигне завесата, която крие живота на тайните общества, чиято намеса в някои международни конфликти в определени моменти в историята изигра решаваща роля. Нека да видим как се развиваха събитията. От древни времена, управниците на народа – крале и фараони – обгръщали съществуването си с легенди. Различни археологически находки показват, че според легендите на почти всички народи на земята, царете им са били потомци на боговете. В древна Гърция на Олимпия – майката на Александър Велики – се присънил сън, в която тя била със змей. Oракулът на Додона в Епир разкрил тайното съдържание на съня: „Роденият от теб син ще бъде наследник на Зевс и смъртен. Това означава, че в утробата ти божествена кръв се смесва с човешка кръв“.

Таро на Златната Зора.

През Средновековието, много свещеници, които наричат себе си “ представител на Бог на Земята“ управлявали своите народи и решавали съдбата на хората, подвластни на тях. Дори монарси от близкото минало убедждавали всички, че властта им е дадена свише, а обикновените хора възприемат своите царе като богове или полубогове, облечени в злато и елегантно облекло.

След Френската революция властта започва да пропагандира абстрактни идеи, а правителството скрива зад завесата на секретността своя произход. От една страна владетелите на хорските съдби се опитват да бъдат като обикновените хора, да не се отделят от своите подчинени, но от друга страна – винаги се държат на разстояние. От средата на ХIХ и първата половина на ХХ век много страни вече не могат да твърдят с точност кой ги управлява, кой решава съдбата им и на кого принадлежат.

От друга страна, съвременните демократични общества дават поводи за най-различни интерпретации по отношение принадлежността на властта. Някои казват, че цяла Америка е подчинена на интересите на големите производители, Великобритания – на интересите на банкерите от Лондонското Сити, където ключова роля имат финансовите постъпления от Саудитска Арабия. Твърди се, че Франция е контролирана от франкмасоните, а Съединените американски щати от финансистите-евреи. Всъщност, днешната власт е обгърната с такъв воал от тайна, че е практически невъзможно да се определи точно „кой кой е“ и „кой взема решения“. Ние често сме свидетели как са падали цели върхушки на демократични правителства, като че тези политици са били само марионетки, контролирани от конците на кукловода зад декора. Но истинската сила е винаги в сянка, остава скрита и непоколебима. Ето историята на едно от тези тайни общества.

Херметичен Орден на „Златна зора“ и неговия произход : „Златна зора“ е основана от Самюел Майерс в края на деветнадесети и началото на двадесети век, за да бъдем точни – през 1887 година. Идеята за създаването на нов Херметичен Орден е вдъхновена от обществото на „Английските розенкройцери“, основано двайсет години по-рано от Робърт Уентуърт Литъл и било съставено от магистри на различни масонски ложи. То се състои от 194 души, сред които и Бълуър-Литън – автор на книгата „Последните дни на Помпей“. Брилянтният учен Литън дори не можел да си представи, че романът му ще насърчи създаването на едно мистично общество, което става предвестник на нацистки организации.

инфо: bradva.bg

Вижте още: 

ТАЙНИТЕ ОБЩЕСТВА В МИНАЛОТО И В НАШИ ДНИ

част 2

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.