Пет невероятни разказа на хора, които твърдят, че са пътували във времето

pixabay.com

Разкази за Трета световна война и пътешествия до Марс – кои са хората, твърдящи, че са посетили бъдещето

Пътуването във времето е тема, засегната в стотици литературни творби и научнофантастични филми.

Въпросът дали подобни пътешествия някой ден ще се превърнат в реалност е обект на разпалени дебати. И докато учените са раздвоени в мненията си дали това е възможно, някои хора твърдят, че са посетили не само миналото и бъдещето, но дори и паралелни вселени. Доказателствата, които те представят, са повече от съмнителни, но това не променя факта, че разказите им се радват на завидна популярност.

Ето и част от тях: 

Джон Титор

На 2 ноември 2000 г. мъж, представящ се с името Джон Титор, публикувал съобщение в интернет форум, в което твърдял, че е пътешественик във времето, дошъл от 2036 г. По думите му, той посетил 1975 г., за да се сдобие с компютър IBM 5100, а се „отбил“ до 2000 г. „по лични причини“. За да докаже, че не си измисля, той показал снимки на своята машина на времето.

Титор твърдял, че през 2004 г. в САЩ ще избухне гражданска война. Тя щяла да прерасне в конфликт с Русия, по време на който ще бъдат използвани ядрени оръжия и ще загинат милиони хора. Той предсказал още, че Олимпийските игри през 2004 г. няма да се проведат, а през 2005 г. ще избухне епидемия от болестта „Луда крава“. Титор предложил на няколко души да ги отведе в бъдещето, но това така и не се случило, тъй като той изчезнал безследно през март 2001 г.

Каква всъщност е истината? Според някои зад името Титор се крият двама измамници – братята Лари и Джон Рик Хабър. Други обаче допускат, че Титор е напълно реална личност. Според тях той действително успял да предотврати избухването на гражданска война, предупреждавайки американското правителство за задаващата се опасност. Самият Титор отбелязал, че е създал алтернативна версия на нашата реалност, след като пътувал във времето и променил хода на историята.

Майкъл Филипс

Историята на този пътешественик във времето е не по-малко интересна. Филипс твърди, че се е завърнал в 2018 г., за да се осуети избухването на Трета световна война. Според него тя щяла да започне след опит на Северна Корея да нападне САЩ с ядрено оръжие. Това щяло да прерасне в глобален конфликт, по време на който няколко държави използват атомни бомби.

Филипс направил и шокиращи „разкрития“ за атентатите, извършени на 11 септември 2001 г. в САЩ. Според него зад атаките стои друг пътешественик във времето – вече споменатият Джон Титор. Чрез тях той искал да обедини американския народ и да предотврати избухването на гражданска война. Филипс прогнозирал още, че Доналд Тръмп ще спечели президентските избори през 2020 г., през 2025 г. Илон Мъск ще създаде космически кораб, с който хора ще могат да пътуват до Марс, а през 2032 г. човечеството ще създаде първата си колония на Червената планета.

Уилям Тейлър

Повечето хора, които твърдят, че са пътешественици във времето, говорят за различни апокалиптични събития и конфликти, които предстоят да се случат. Не такъв е случаят с Уилям Тейлър. Той се представя за служител на секретна британска разузнавателна агенция, която редовно изпраща хора в бъдещето. Тейлър споделя, че първо посетил 3000 г. Това, което видял, го изумило – хората вече не ходели по земята, а се придвижвали единствено с помощта на летящи устройства.

Morkadis

По-късно мъжът се отправил още по-далеч в бъдещето и достигнал 8973 г. По това време вече нямало болести, а войните и престъпленията били отдавна забравен спомен. Хората на практика били безсмъртни. Тейлър ги описва като високи, слаби и с големи глави. Сред обитателите на Земята имало и много роботи и андроиди. Той твърди още, че хората в бъдещето гледали на пътуването във времето като на нещо напълно нормално. Той дори се срещнал с друг пътешественик, който идвал от 2055 г. По думите на Тейлър неговата машина на времето, за съществуването на която британското правителство щяло да признае през 2028 г., можела да пътува и между паралелни светове.

Бела

Разказът на тази жена от Албания за бъдещето, което ни очаква, е повече от мрачен. Бела твърди, че след около 1800 години човечеството ще е почти напълно унищожено, а малцината оцелели ще бъдат роби на интелигентни машини. Тя се срещнала с един от тези роботи, но отказала да отговаря на въпросите, които той ѝ задавал.

Бела споделя още, че самият процес по пътуване във времето е много неприятен. Когато се отправила към бъдещето, силно електричество преминало през тялото ѝ, а всичко около нея потънало в непрогледна тъмнина. За да докаже, че наистина е осъществила подобно пътешествие, тя направила няколко снимки, достоверността на които е повече от съмнителна. На тях се виждат развалини, както и няколко футуристично изглеждащи сгради.

Андрю Басиаджо 

Басиаджо е адвокат от Сиатъл, който твърди, че не само е пътувал във времето, но и е посещавал Марс. По думите му през 1981 г. той бил изпратен на Червената планета заедно с бъдещия президент на САЩ Барак Обама. Това станало в рамките на проект на изследователския клон на американската армия DARPA, носещ кодовото име „Пегас“. Басаджио разказва още, че в периода между 1968 г. и 1972 г. била създадена машина на времето. С нейна помощ той се върнал в 1863 г. и изслушал реч на тогавашния американски президент Ейбрахам Линкълн.

Басаджио посетил и бъдещето, но така и не разкрил какво предстои да се случи с човечеството през следващите десетилетия. Според него американската армия редовно използва машината на времето, за да изпраща свои войници в различни периоди от историята. Басаджио също така споделил, че самият той ще стане държавен глава на САЩ най-късно през 2028 г. Дали предсказанието му ще се сбъдне? Ще трябва да почакаме още няколко години, за да разберем отговора на този въпрос.

източник: vesti.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.