Писмо от Сатаната на 340 години най-накрая бе декодирано

Дявол

Писмо от 17-ти век, за което Църквата смята, че е писано от Сатаната, намери своя превод благодарение на специален софтуер. Тайнственият документ от векове пленява съзнанието на религиозни власти, учени и мистици. То е написано през 1676 година от сицилианската монахиня Мария Крочифаса дела Концезион в манастира Палма ди Монтеяайро.

Самата тя разказала, че е писала в момент на умопомрачение, след като била обладана от Дявола, който контролирал ръцете ѝ. Текстът е написан на тайнствен и неразгадаем език, който доскоро никой не можеше да дешифрира.

Сега, повече от 340 години по-късно, група италиански компютърни специалисти разбиха кода, използвайки софтуер за декриптиране. Те открили програмата в тъмната мрежа – част от Интернет, до която имат достъп само малцина. Разгадавайки писмото, ИТ специалистите видели, че съдържа в себе си дяволско послание, което описва Бог и Исус като скверни.

Сестра Мария Крочифаса дела Консезион е родена през 1645 г. в Сицилия. Изпратена е в Бенедиктинския манастир в Палма ди Монтеяйро на 15 години. Една сутрин през 1676 г. тя се събудила цялата покрита с мастило и тайнственото писмо пред нея. Разказала на сестрите си, че е била завладяна от Сатаната, който я е накарал да напише съобщение.

Манастирът запазил писмото до днес, а през годините имало многобройни опити за дешифрирането му до момента, в който с това се заели експертите от Научния център Лудум в Катания, Сицилия.

Случайно разбрахме за софтуера, който смятаме, че се използва от разузнавателните служби за разбиване на кодове, казва Даниеле Абата, директор на центъра, пред Таймс. Заредихме в него древногръцки, арабски, руническа азбука и латиница, за да открием прилики с дяволския текст, казва още той.

Сестра Мария била станала много веща по лингвистика по време на годините си в манастира и учените вярват, че писмото всъщност е написано на един от нейните собствени измислени езици – мишмаш от азбуките, които била научила.

Използвайки тази теория като база, екипът натоварил софтуера с всеки език, който можела да знае сестрата – латински, древна руническа гръцка азбука, съвременна гръцка азбука и дори тази на народа Язиди.

Специалистите успели да преведат с това знание 15 реда от писмото. До голяма степен те се отнасяли за отношенията между хората, Бог и Сатана. Експерти, заели се с превода, смятат, че писмото е помрачено и не е напълно последователно и разбираемо.

Това подкрепя теорията на съвременните учени, че вместо да бъде обладана от дявола, сестра Мария страдала от шизофрения или биполярно разстройство. Тя описвала Бог, Исус и Светия Дух като мъртви тежести. Писала, че Бог е измислен от човека, добавяйки, че религията не работи за никого.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.