Пластмасовата ви бутилка е по-мръсна от кучешка играчка

4

Пиете ли вода от пластмасови бутилки за многократна употреба? Има нещо, което трябва да знаете.

Според резултатите от скорошно проучване микробите, които ще намерите в четири различни вида подобни бутилки, са средно 313 499.

Те буквално образуват колонии в шишетата. За сравнение, по играчката на домашното ви куче има средно 2 937 микроби, образуващи колонии.

Според проучването, бутилката със сламка е най-чистият вариант, следвана от тази с капачка-винт, след това се нарежда онази, от който смучете водата, а най-мръсна е бутилката, чиято капачка отваряте с плъзгане.

Най-чистият материал пък е неръждаемата стомана, сочат още резултатите.

Важно е да се знае, че в проучването са включени само 12 бутилки за вода. Освен това наличието на колонии от бактерии не е гаранция, че ще се разболеете от бутилката си с вода.

Но няма да навреди да я дезинфекцирате редовно.

инфо: profit.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.