Подводни неидентифицирани обекти

7

Неидентифицираните подводни обекти (НПО) не са толкова известни като неидентифицираните летящи обекти (НЛО), макар че според разсекретени отчети на руския военноморски флот те се срещат на порядък по-често.

Обща черта на всички НПО се явява това, че те са свързани с необясними явления и представляват по-съвършени в технологичен план обекти, който в пъти превъзхожда всичко, което ние някога сме построили.

Отчети от съветската епоха с подробно описание на свидетелства за НПО представляват, според бившия военноморски офицер, който се явява и уфолог – Владимир Георгиевич Ажажа, тези документи представляват много голяма научна ценност.

Един от най-интересните случаи, които той е изследвал, се случил с участието на подводница, намираща се на бойна задача в южната част на Тихия океан. По време на обичайна операция подводницата открила шест неизвестни обекти, движещи се в строй със скорост над 230 възела (426 км/час). За сравнение най-бързата съветска подводница К-222 е можела да развива приблизително 44 възела (82 км/час).

Сонарът на подводницата определил, че обектите се движели в посока към тях, затова командирът дал заповед да изплуват на повърхността. НПО ги последвали, а след това, достигайки повърхността, излетели.

„Подобни случаи са били регистрирани в района на Бермудския триъгълник – спомня си бившият командир на подводницата Юрий Бекетов. – Бордовите уреди често излизаха от строя, сочейки наличието на силни смущения.“

Мнозина смятат, че това е явен признак за присъствието на НПО или НЛО. „В редица случаи уредите са фиксирали материални обекти, движещи се с невероятна скорост. Изчисленията показваха, че тяхната скорост достига 230 възела, или 465 км в час. С такава скорост движението е по-лесно по сушата. Но съпротивлението на водата е в пъти по-високо.

Създаваше се впечатление, че тези обекти хвърлят предизвикателство на всички закони на физиката. От само себе си се налагаше само едно обяснение: съществата, които са ги построили, силно ни превъзхождат в развитието“, разказва Бекетов.

Изглежда, НПО и НЛО най-често възникват там, където протичат военни действия, което сочи тяхната заинтересуваност към човешкия военен арсенал.

Друга гореща точка за НПО е езерото Байкал. Най-дълбокото в света сладководно езеро винаги е било обвито в множество тайни и загадки, а рибари разказват, че с очите си са наблюдавали светлини в неговите дълбоки води.

Още един руски документ описва сблъсък между група военни водолази и няколко хуманоидни същества в сребристи костюми. Водолазите провеждали тренировка в езерото Байкал на дълбочина 50 метра, когато неочаквано се натъкнали на групата неизвестни същества.

Преследвайки хуманоидите, водолазите започнали да се спускат по-дълбоко, но при опит да задържи един от тези „ихтиандри“, цялата група била изхвърлена от мощен импулс на повърхността.

Владимир Ажажа е на мнение, че подобни явления трябва да се изучават внимателно. „Мисля си за подводни бази и си казвам: защо не? Нищо не бива да бъде отхвърлено – разсъждава Ажажа. – Скептицизмът е най-лесният път: в нищо не вярвате и нищо не правите. Хората рядко посещават големи дълбочини. Затова е много важно да може да се анализира това, с кого или какво ни се налага да се сблъскваме там.“

Тези, които знаят руски език, може да прочетат Историята на изучаването на аномални явления от разузнаването на ВМФ на СССР, на които автори са В. Правдивцев, полковник, кандидат на техническите науки, и Е. Литвинов, капитан I ранг.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.