По време на сън могат да се появят тези необичайни явления

Ето кои необичайни явления се появяват по време на сън!

Понякога по време на сън може да се появи необичайно усещане, което е объркващо и дори страшно. Успокойте се, нямате причина за тревога! Ще ви разкрием 3 необичайни явления, които често се случват насън.

Според сомнолозите – лекарите, които се занимават със проблемите със съня, повечето от тези явления са нормални.

Какво може да се случи с човек по време на сън?

1. Усещане за падане

В медицината това явление е известно като хипнотично потрепване. Когато спим, тялото ни губи чувствителността и способността си да се движи. Но понякога започваме да сънуваме, преди тялото да се изключи от външния свят. Следователно, по време на такъв сън, човек може да сънува, че пада от скала или стъпва в бездна. Защо това се случва? Изследователите нямат категоричен отговор, но изглежда, че причината за това явление е нашата умора или стрес. Мозъкът заспива по-бързо от цялото тяло.

2. Говорене насън

Обикновено такова нарушение на съня по-често се среща при деца. Въпреки това, малък процент от възрастните през целия си живот говорят насън. Средната продължителност на това явление е около 30 секунди. Обикновено говоренето насън се случва през първите два часа след заспиване. По това време тялото преминава в стадий на дълбок сън, но мускулният тонус все още е буден да издава звуци или да прави движения. Лекарите не смятат това отклонение за сериозно нарушение на централната нервна система. Най често говоренето насън се случва, ако човек преживява силни вълнения през деня.

3. Повтаряне на сънища

Сънят е специално състояние на човек, когато в съзнанието му се случва преоценка и обработка на информация, получена от човек през деня, преди да остане наш спомен. Следователно, повтарящите се сънища възникват в резултат на решаването на различни психологически проблеми, които мозъкът се опитва да реши през нощта. Повтарящите се сънища се основават на събития от реалния живот. Помислете какъв проблем трябва да разрешите, какво може да попречи на съня ви. Анализирайте всичко, което ви притеснява. Нещо трябва да бъде променено в живота ви.

инфо: bukvarche.com

Вижте още:

Сънища, които предричат щастие и успех

Ето защо мъртвите роднини ни посещават на сън

Най-често пророческите сънища предупреждават за опасност

Какво означават онези сънища с летене и как да ги интерпретираме

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.