По средата на пустинята в Тунис се появи езеро

езеро

Mистериозното езеро се появи в тунизийската пустиня, създавайки импровизиран плаж в сухия регион. След откриването на водоема на местните пастири не са дадени никакви обяснения за това как изведнъж се е появил в пустинята.

Властите предупреждават, че водата, която първоначално е била кристално чиста, е станала мътно- зелена и може да бъде опасна за здравето, но тунизийците не се отказват от удоволствието да се охладят в 40-градусовата жега.


За сега няма никакво официално обяснение за появата на езерото. Част от геолозите смятат, че сеизмичната активност може да е освободила подпочвените води, но не всички са съгласни с тях, съобщава The Independent. Според местните власти, обемът на езерото може да бъде един милион кубически метра, разпределени върху площ от над един хектар, с дълбочина от 10  до 18 метра.

Вижте още: 

ЕЗЕРО В БОСНА ИЗЧЕЗНА ЗА ЕДНА НОЩ

инфо: http://nepoznato.energetika-bg.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.