Езеро в Босна изчезна за една нощ

езероЕзеро изчезна в Босна , предизвиквайки безпокойство сред местните жители, предаде Асошиейтед прес.

Във водоема, в който преди се е ловяло риба, сега има бездна с ширина 50 метра и дълбочина 30 метра. Потъването на земните пластове е довело и до потъване на водата, рибата и дърветата в близост.

„Бях тук само ден преди това да се случи, пиейки сливова ракия”, казва местният жител Кемал Хасан.


И след това възникна паника . Рибите скачаха навън, а голямото сливово дърво бе повалено като че ли някой го бе издърпал с кука, разказва още той.

Учените казват, че изчезването на езера не е необичайно явление. Според тях може да се предизвика от пресъхване на подземни водни течения или промени в дренажа на почвата вследствие на иригация.

Но селяните от Саница  не приемат научните обяснения. След като езерцето с диаметър 20 метра и с дълбочина 8 метра изчезна, жителите на северозападното босненско село сa в шок .

Миланко Скърбич казва, че това може да е гигантска пещера, която отвaря своите врати или дори вулкан.

Друга популярна теория, която се отхвърля от експертите, е че рибите може да са предизвикали експлозията на една или няколко германски бомби от Втората световна война, за които се смята, че били хвърлени в езерото от възрастна жена след войната.

„Тя самата умря, когато една от бомбите експлодира в ръцете ѝ“, казва застаналият до бездната Кемал Хасан.

инфо: http://vipnovini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.