Природните феномени, които остават загадка и до днес (ВИДЕО)

Има въпроси, на които учените все още не могат да дадат точен отговор. Вижте природните феномени, които остават загадка и до днес:

Поясът на Кайпер

В края на Слънчевата ни система е разположен пояс от комети и астероиди, известен като пояс на Кайпер.
Някои учени смятат, че този феноме се дължи на наличието на мистериозна планета Х, обикаляща в този отдалечен от нас регион, която с гравитацията си „обира“ отломките от пояса.

Плацебо ефектът

плацебо

Този феномен показва колко слабо все още познаваме човешката психика и силата на мозъка да контролира тялото. Плацебо ефектът демонстрира как прилагането на неефективни методи на лечение, като например даването на захарни хапчета, може да подобри състоянието на пациента не по-малко от истинското лекарство.

Звукът Bloob

Това е мощен инфразвуков подводен тътен, който раздира дълбините на Южния пасифик в продължение на минута. Мистериозният звук е засечен за пръв път през 1997 г., като учените все още не могат да обяснят произхода му..

Ефектът ноцебо

смърт

Подобен на плацебо ефекта, но с обратен знак. Ако поставим клинично здрави хора в негативна мисловна рамка – например ако им кажем, че са се натровили или са заразени с опасна болест, то това може да ги разболее. Подобно на плацебо, и ноцебо ефекът остава необяснен от медицинската наука.

Проблемът с лития

Според теорията на Големия взрив днес във видимата Вселена трябва да съществува близо 66% повече от лекия метал литий, отколкото учените откриват. Част от космолозите са на мнение, че в самата теория има проблем, който все още не е изяснен.

Гравитационни аномалии на Земята

земя

Morkadis

Гравитацията на планетата ни може да предостави необходимата сила, която може да ускори космическите апарати, преминаващи край нея и да ги запрати в Космоса. Но това ускорение е по-голямо, отколкото физичните закони предвиждат.

Липсващата антиматерия

антиматерия

Космолозите твърдят, че при Големия взрив са се образували по-големи количества материя, отколкото антиматерия. В резултат цялата антиматерия е изчезнала, а от остатъчното количество материя са се образували видимите космически обекти в галактиките.

Парниковият ефект при еоцена

Анализите сочат, че в даден момент през еоцена (геологичен период, започнал преди 56 млн. години и завършил преди 36 млн. години) средните температури на полюсите на Земята са достигнали до 15-20 градуса по Целзий. Сегашните климатични модели се опитват да обяснят тази аномалия на екстремно глобално затопляне.

Оста на злото

Става въпрос за аномалия в температурното разпределение на космическия микровълнов фон (тъй нареченото реликтово лъчение). Съществува необяснен от учените модел на разпределение на горещи и студени точки и предизвиква спорове сред космолозите.

Тъмният поток (Dark Flow)

Наблюденията сочат, че голяма част галактиките се отдалечават от нас в посока на точка, разположена между съзвездията Кентавър и Vela. Част от учените предполагат, че те се привличат в тази посока от нещо гигантско, което може да е друга Вселена.

инфо: dariknews.bg

Вижте още:

Физик: Мислите могат да контролират енергията

Хората със синестезия могат да виждат музиката

10 мита за оцеляването, които могат да ви убият

5 мистериозни състояния, в които можем да изпаднем, докато спим

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.