Природният феномен Каша-Катуве Тент Рокс

4

Каша-Катуве Тент Рокс е уникална група от скални образувания, разположени в подножието на планината Jemez в Ню Мексико, САЩ.

Конусообразните структури се формират от пемза, пепел и туф. Дебели са над 1 000 фута и са дело на вулканични изригвания преди 6-7 милиона години. Въпреки сравнително еднаквата си форма те се различават по височина. Природния феномен се издига на височина от 1730-1950 метра над морското равнище.

Районът на Каша-Катуве е бил обитаван от хора в продължение на повече от 7000 години. През15-ти век предците на днешните пуебло индиански народи са построили в района селище, чиито руини и до днес доказват за тяхното съществуване.

Каша-Катуве получава статут на национален паметник благодарение на Бил Клинтън през януари 2001 г.

3

5

2

3

инфо: hobyto.com

Вижте още: 

ГРАДЪТ НА КНИГИТЕ (СНИМКИ)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.