Проверете как работи мозъкът ви за няколко секунди

По-долу ще видите силует на въртяща се фигура. В коя посока се върти тя? По часовниковата стрелка или обратно на нея? 2

Ако според вас силуетът се върти по часовниковата стрелка, това означава, че по-активното полукълбо на мозъка ви е лявото. То отговаря за логиката, математическите и езикови способности, паметта и аналитичното мислене.

Ако смятате, че момичето се движи обратно на часовниковата стрелка, по-активното полукълбо е дясното. То е свързано с емоциите, интуицията, музикалността, изобразителното изкуство, невербалното и въображението.

Време е за нещо малко по-сложно: Вгледайте се и се опитайте да промените посоката на движение. Възможно е!

Според автора на Silhouette Illusion Нобуюки Каяхара онези от вас, които успеят, без да си напрягат зрението твърде много, притежават коефициент на интелигентност над 160. Този тип хора имат по-богато въображение и силна интуиция. В случай че не успеете да промените посоката (или пък го правите с усилие), значи сте по-практични и рационални. Не вярвате, че това е възможно?Посетете този линк и ще се убедите.

инфо: manager.bg

Вижте още: 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

5 коментара
  1. tuti-fruti 9 години ago
  2. Анонимен 9 години ago
  3. Анонимен 9 години ago
  4. Анонимен 8 години ago
  5. правеца 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.