Продава се череп на динозавър за 1,8 милиона долара

1

Черепът на Трицератопс на 66 милиона години се продава на търг в Хонконг, като се очаква цената да достигне до 2 милиона долара.

Фосилът, известен като „Кралят дракон“, се смята за най-големия запазен череп на динозавър с впечатляващата си дължина от 2,8 метра, пише „Новинар“. Той е бил открит случайно през 1992 г. от Рей Новакович, но бил изваден чак през 2003 г. Също така е запазен и съхраняван в състоянието, в което е бил намерен.


Динозавърският череп се състои от повече от 95 % кост, висока почти 2 метра. В изявление, разпространено от „Evolved“, фирмата заяви, че изкопаемо „от такъв мащаб и качество е много голяма рядкост, достъпна за продажба на частен търг и никога досега не е имало подобно събитие в Азия“.

Размерът на черепа, който е по-голям от предполагаемия за този вид динозаври може да послужи като доказателство за един съвсем различен и нов вид. Експерти изразиха своето недоволство от факта, че фосилът се продава за лично облагодетелстване, вместо да бъде изложен в музей, където палеонтолози да могат да го изучават.

инфо: novini.bg

Вижте още:

ПРЕДЛАГАТ НА ТЪРГ РЯДКО ЯЙЦЕ ОТ СЛОНСКА ПТИЦА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.