Розуелския камък

2

Когато през септември 2004 г. местният бизнесмен Робърт Ридж излиза на лов за елени, вероятно е нямал представа, че това, което ще открие ще разпалва дебати и до днес. Наполовина заровен в пръстта бил малък кафяв камък, който се отличавал значително от останалите. Когато вдигнал камъка, Ридж забелязал изгравираните върху него странни символи.

Нещо повече, камъкът излъчвал силно магнитно поле от вътрешността си. Когато бил изложен на външен магнетизъм, той бавно започвал да се движи около източника.

Вероятно най-интересното нещо около този камък е самият му дизайн, който значително наподобява житен кръг, открит в южна Англия десет години преди намирането на камъка. Житният кръг е видян от пилот, който в рамките на половин час преминал два пъти над въпросното поле. При първото преминаване не е имало нищо, освен царевица. При връщането кръгът вече бил изработен. Интересното е, че мащабирането между камъкът и житния кръг е перфектно – двете фигури са съвсем еднакви.

3

Житния кръг в замъка Лидингтън. Steve Alexander / Розуелския камък.

Скептиците смятат, че Розуелският камък е изкусна измама или някакъв вид математически невероятна аномалия, която е дала на камъка магнитни свойства. Логически погледнато, най-добрият начин да се направи дизайнът е чрез пясъчна струя, гравираща по шаблон. Въпреки че чрез този метод може да се копира външния дизайн, качеството на копията е далеч по-ниско от това на оригинала. Ако някой отдаде достатъчно време, то със сигурност би бил способен да създаде точно копие, но защо би го оставил в средата на нищото в очакване, че някой ден ще бъде намерено. Определено би било по-логично да бъде скрито на място, където със сигурност ще бъде открито.

Изследванията върху камъка са показали, че този тип скала не се среща в региона Седър Хил, където всъщност е открит. По-задълбочени изследвания показали, че камъкът е изключително стар, солиден и без никакви вътрешни кухини, които биха били използвани за поставяне на малък магнит, ако беше измама. Оказало се, че линиите във фигурата са гладки, дори на микроскопично ниво, което би означавало, че за направата е използван сложен лазерен инструмент. Пясъчната струя не може да създаде толкова прецизни линии.

Ако тази скала е древна, както се смята, колко време е стояла в Розуел? Откъде е дошла и има ли нещо общо с известната катастрофа на НЛО в местността? Каква е връзката между камъка и житния кръг със същия дизайн? Възможно ли е някой да се опитва да ни каже нещо?

инфо: drevnite.com

Вижте още: 

МИСТЕРИЯТА НА ЖИТНИТЕ КРЪГОВЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.