Мистерията на житните кръгове (част 1)

ж3Вече почти от половин век (а според някои, и повече), всяка година в периода между май и септември, полята на Обединеното Кралство се превръщат в платно за невидими творци. Те са дискретни, анонимни и работят нощем. Не търсят облаги и в замяна на труда си не получават нищо, освен адмирациите на стотици хиляди фенове по целия свят, а мотивите им са спорни. Това, което оставят след себе си, е един от най-известните съвременни феномени, а именно – така наречените житни кръгове.

„Кръговете” са станали обект на различни спорове и страсти през годините, посвещават им се десетки документални и ню-ейдж книги и филми, освен това присъстват и в немалко художествени творби. Единственото, което се знае с абсолютна сигурност за тях, е, че са сложни, красиви и мистериозни.

Макар че наименованието „Житни кръгове” се е утвърдило за всички тези причудливи форми, голяма част изобщо не са кръгове. В полята са се появявали и много изображения на снежинки, сърца, чакри, пирамиди, „надписи” и тайнствени диаграми. Може би ако някой някога реши да събере всички снимки и да ги категоризира, това ще помогне за разрешаването на загадката, която рисунките в полето представляват – а именно – кой ги прави, по какъв начин, и с каква цел?

Един от относително разпространените мотиви, които могат да се открият, са така наречените глави на извънземни – много от почитателите на кръговете вярват, че това е своеобразен подпис, и именно пришълците са загадъчните автори. Носят се легенди за НЛО-та, видени над хълмовете на английската провинция, за аномалии и необикновено въздействие, което рисунките оказват върху всеки, дръзнал да се разходи из тях.

ж2Информация за съответните аномалии може да бъде открита лесно – от интернет, или в списания и книги, от всеки, който има желание да потърси. Според нея, класовете във формациите не са пречупени, а само огънати по странен начин; докладвани са кръгове, които се появяват в охранявани с камери ниви, като на записа не се вижда човешка активност. По някои от растенията са открити следи от карбон, почвата под тях съдържа магнетизирани частици, а радиацията е необичайно висока. Има и данни за техника, която отказва да работи в близост до странните рисунки. И дори това не е всичко – докладвани са какви ли не аномалии.

Изводът е, че житните кръгове са нещо много специално и създадено от неизвестни технологии, до каквито английските фермери едва ли имат достъп.

Въпреки че скептиците не са малко, за разлика от доказателствата за извънземна намеса, защитниците на теорията, че житните кръгове са творение на мистериозни сили, и днес са хиляди хора, които бранят със страст това, в което вярват.

очаквайте част 2

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

инфо: http://scifi.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Един коментар
  1. Анонимен 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.