Русия: Светът се готви за война в Космоса

pixabay.com

Страните-членки на ООН прилагат политика за разполагане на оръжия в Космоса, като изграждат потенциал за силово въздействие (както кинетично, така и некинетично) върху космически обекти, подчертаха от външното министерство на Русия в специално изявление. Трансформацията на пространството в арена на конфликти се превръща в реална заплаха.

Това се казва в изявление на Владимир Ермаков, директор на Департамента за неразпространение и контрол на оръжията на руското външно министерство, предаде БГНЕС.

„Рискът от превръщането на космоса в арена на конфликти придобива съвсем реални измерения. Редица държави-членки на ООН провеждат политика на поставяне на оръжия в Космоса, изграждайки потенциала за силово въздействие (и двете кинетични и некинетични) върху космически обекти и използването на космическото пространство за провеждане на военни действия с цел постигане на собствено военно превъзходство“, отбеляза руският дипломат.

Ермаков добави, че Русия възнамерява да внесе в Първия комитет на Общото събрание на ООН редица резолюции, предназначени да предотвратят превръщането на космоса в арена на военни действия, включително относно неразполагането на първите оръжия в космоса, за засилване на прозрачността и доверието в космическите дейности, както и в мерките, предотвратяващи надпреварата във въоръжаването в космоса.

източник: actualno.com

Вижте още:

6 случаи на избягната ядрена война

Отряд 731 – зловещата тайна на Япония от Втората световна война

Руското семейство, прекарало 40 години в пълна изолация в Сибир, без да знае за края на войната

Коронавирусът – изтекло биооръжие? История на патогените в биологичната война

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.