Само 25% от хората виждат повечето цветове на този тест, проверете дали сте сред тях

9

Експертът по невромаркетинг Диана Дервал публикува интересна снимка от основните цветове на видимия спектър и няколко техни нюанси и с това предизвика куп коментари, които хората пишат колко цветове виждат.

Също така обяснила, че тази цифра зависи от количеството на рецепторите за цветове в окото, както и че при повечето хора варира от два до четири с някои вариации. Колко цветове виждате на снимката?

Ако сте изброили по-малко от 20 цвята означава, че попаднат в 25% от световната популация, която има само два вида рецептори за цветове. Ако изброили от 20 до 33 цвята попаднат в по-голямата част от хората, т.е. 50% от световното население.Накрая, ако сте включили от 33 до 39 цвята, което е и точен брой цветове на изображението, попадате в останалите 25 на сто от хората.

инфо: zajenata.bg

Вижте още: 

НАЙ-КРАТКИЯТ ТЕСТ, КОЙТО ОПРЕДЕЛЯ ЩО ЗА ЧОВЕК СИ

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

5 коментара
  1. Atanas 9 години ago
  2. Анонимен 9 години ago
  3. Ивелина 9 години ago
  4. kiro 9 години ago
  5. kiril lichev 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.