Сардиния може да е част от изчезналата Атлантида

сардиния

Остров Сардиния е единствената оцеляла част от митичната Атлантида, която според легендите е потънала преди хилядолетия, твърди хипотезата на писателя и журналист Серджио Фрау.

Според Фрау именно Сардиния крие отговорите назагадките около Атлантида. До това заключение писателят е стигнал, водейки се изцяло от текстовете на Платон.

Серджио Фрау смята, че Атлантида е била заличена от огромна приливна вълна на Средиземно море, която най-вероятно е била предизвикана от падането на комета през II век преди Христа.

При оглед от въздух италианският остров прилича на Помпей – градът, затрупан при изригване на Везувий през 79 година след Христа, което показва, че и Сардиния е претърпяла подобно природно бедствие.

Теорията на Фрау се базира и на открити на острова останки от мегалитните съоръжения Нураг с централна кула, датирани между XVI и XII век преди Христа, които свидетелстват за много напредничаво общество, каквото според Платон били хората от Атлантида.

Тайнствената Атлантида често е била търсена през годините и на други места, далеч от Средиземно море и Гибралтарския проток. Още от древни времена, след като Платон превежда легендата за потъналия остров, много авантюристи са се опитвали да го намерят.

По времето, когато Платон твърди, че се е родила легендата за Атлантида, хората са познавали само района на Средиземно море. Затова е логично първите хипотези за това къде се е намирал потъналият остров да са свързани именно с района, който разделя Европа и Африка.

Учените, привърженици на тази теория, виждат островите Крит, Сицилия, Кипър и Малта като запазила се над повърхността на водата част от големия Атлантидски остров. По-смелите от тях дори твърдят с абсолютна убеденост, че Турция и Израел също са били част от Атлантида.

Канарският архипелаг, който е южно продължение на гибралтарската област, също провокира учените да вярват, че това е търсената Атлантида.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

ХИПЕРБОРЕЯ – СЛЪНЧЕВАТА СЕВЕРНА СТРАНА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.