Скалата Ел Пенон де Гуатапе в Колумбия

1

Тази огромна скала се издига на 200 метра над равните земи на Гуатапе, Колумбия. Така наречената Ел Пенон де Гуатапе някога е била боготворена от местните индианци. В началото на 1900-те години тежащата 10 милиона тона скала била като трън в очите на фермерите и само им пречела. Това продължило до 1954г, когато група приятели изкачили планината използвайки множество дъски, които вкарвали в цепнатините.

Това било първият път, когато някой изкачил Ел Пенон де Гуатапе, макар че не е ясно дали някой от индианците не го е направил преди това. За изкачването били нужни 5 дни, а на върха на скалата се разкрила невероятна гледка. Там било открито и ново растение, което било кръстено с латинското Pitcairma heterophila. Не минало много време и камъкът се превърнал в голяма туристическа атракция.

4

Но как бихте се изкачили до върха по тези гладки стени? В единствената пукнатина от едната страна на Ел Пенон де Гуатапе е изградена дървена стълба, която изглежда сякаш съшива двете страни на пролуката. По 740-те стъпала можете да се изкачите само срещу 2 долара. На върха ще откриете няколко религиозни реликви, както и триетажна наблюдателница, от която се виждат множеството езера и острови, ошарили местността след като реката била преградена през 70-те.

5

6

8

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още: 

10 ЦЪРКВИ, ПРЕВЪРНАТИ В ЛУКСОЗНИ КЪЩИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.