Скрит дявол във фреска на Джото

1

Замаскирано изображение на дявол беше открито в една от фреските на италианския художник от времето на ранния Ренесанс Джото ди Бондоне, съобщават италианските медии.

Откритието е направено по време на реставрацията на купола на базиликата „Сан Франческо” в Асизи от изкуствоведа Киара Фругоне. По думите му е практически невъзможно да се забележи изображението с просто око. Джото е рисувал фреските през XIII в., като досега се считаше, че първият художник, изобразил скрит портрет в своя творба, е Андреа Мантеня, живял два века по-късно. Дяволът на Джото е скрит сред облаците на фреската в „Сан Франческо”.

По думите на Серджио Фрузети, главен реставратор на базиликата, най-вероятно Джото е подиграл свой недоброжелател, изобразявайки чертите му близки до тези на дявола.

инфо: novinar.bg

Вижте още: 

ИЗВЕСТНИ КАРТИНИ СЪС СКРИТИ ПОСЛАНИЯ 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.