Софтуер на Гугъл се е научил да се възпроизвежда

изкуствен интелект

През май тази година Гугъл разкри своя проект AutoML. Това е изкуствен интелект, който ще създава други изкуствени интелекти. Днес компанията обяви, че AutoML е победил инженерите на изкуствен интелект в тяхната собствена игра, като е създал софтуер за машинно научаване, който е по-ефективен и по-мощен от най-добрите създадени от човека системи.

AutoML е надминал създадените от хората системи в различни категории, включително и в сложни задачи, които са ключови за автономните роботи и разширената реалност. Една такава задача е била разпознаването на позициите на множество обекти в изображение, както и категоризирането на изображения според тяхното съдържание.

Голяма част от мета научаването се свежда до човешките невронни мрежи, като целта е да се подава и обработва ефективно колкото се може повече данни през тях.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

За още подобни новини, харесайте страницата ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.