Спешно: Търсят се човеци с добри сърца, за да спасят живот

pixabay.com

Георги страда от синдром на Мошкович – много рядко заболяване на кръвта, което се диагностицира трудно

От спешно даряване на кръв се нуждае Георги Скеленчев, който страда от много рядко заболяване на кръвта. Близките молят за помощ и търсят дарители, без значение от кръвната им група.  

Георги страда от синдром на Мошкович. Това е много рядко заболяване на кръвта и се диагностицира трудно. Доскоро у нас не е имало лечение на тази болест, а пациентите, страдащи от нея, са изпращани в Германия.

За радост, вече има възможност за лечение на коварния синдром и в страната ни. Синдромът на Мошкович е рядко срещан – едва 6 души на милион страдат от него, а науката все още не е открила причина за проявата му.

Лечението се състои в смяна на кръвната плазма на пациента с дарителска, за да се пречисти тази на болния.

Заболяването поразява предимно млади хора на възраст между 30 и 50 години.

Близките на Георги молят всички хора с добри сърца, които имат възможност да помогнат, да дарят кръв и да спасят един човешки живот.

Дарявате за Георги Георгиев Скеленчев. Настанен е в болница „Пирогов“, в реанимацията на неврологията там.

Близките молят да снимате бележката след кръводаряване и да я изпратите на посочения по-долу номер. Те безкрайно благодарят на всички, които биха откликнали на призива им за помощ.

Ако имате още въпроси и желаете да помогнете на Георги, може да се обадите на тел. 0897 501 555,  на който ще откриете Мартин Гаврилов.

Повече информация за случая на Георги и как може да се свържете с роднините му, за да помогнете, може да видите тук: https://www.facebook.com/kravzageorgi/

източник: blitz.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.