Статуя на 10 хил. години съдържа кодирано послание, за произхода на човека

5

В края на XIX век – през 1887 г. – на източния склон на Среден Урал, на около десет километра от Екатеринбург, в торфено блато, работници наети от победител в състезание за добив на злато, започнали премахването на необичайни за торфено блато предмети, изработени от кост, дърво, камък, глина, рог. По този начин е открит случайно Идолът (руски: Шигирский идол).

Смята се, че 10,000 годишната статуя, е два пъти по- стара от пирамидите в Египет. Изпратена е в Германия за допълнителни научни изследвания.

Древната находка е висока 2.8м. и е покрита със символи от  епохата на Мезолита. Учените смятат, че това е едно от най-важните открития в съвременната ни история.

Статуята със седем лица има потенциала да пренапише учебниците по история и начина ни на мислене, тъй като кодираните послания върху нея съдържат информация за създаването на света и за произхода на човека!

6

Peacefulwarriors.net припомня, че „Шигирският идол“ се намираше в Националния Исторически Музей в Екатеринбург, но поради липса на липсата на средства, статуята е изпратена за допълнителни проучвания в Германия. Идолът представлява уникален, жив и много сложен пример от ранната история на човека. Тази изключително рядка находка без съмнение е едно от най-важните открития в Европа.

Според експерти, тази капсула на времето съдържа кодирано съобщение, което говори за сътворението на света.
Статуята е покрита с кодирана информация, която изследователите не са успели да разчетат до момента.

7Светлана Савченко е началник на отдела , който изучава идола в Историческия Музей в Екатеринбург. Според нея правата линия, която се вижда по повърхността на идола „Shigr“ (Шигир), всъщност представлява земята или хоризонта, границата между Рая и Земята, водата и небето, или границата между световете.

Uwe Hoysner от Берлинският археологически институт, казва: “ Идолът е издълбан от дървесината на лиственица, която, както виждаме от годишните пръстени, е била на възраст от поне 159 години.

„Няма такава древна скулптура в цяла Европа! Да изучаваме този идол днес, е сбъдната мечта“, казва професор Томас Тербергер, от Министерството на културното наследство на Долна Саксония.

„Пробите, които сме взели, съдържат важна информация за изотопите, които съответстват на времето, когато дърво е растяло.“

инфо: multivselena.com

Вижте  още: 

ШОКИРАЩ АЛУМИНИЕВИЯТ АРТЕФАКТ ОТ АЮД, РУМЪНИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Ники 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.