Стивън Хокинг: Извънземните могат да ни унищожат!

стивън

Ученият съветва човечеството да търси нов дом, на нова планета

В последно време изказванията на Стивън Хокинг звучат все по-отчаяно. Той изказа притесненията си за изкуствения интелект, който според него се развива твърде бързо за сметка на хората.

В последното си интервю обаче Стивън Хокинг намеква за друга, много по-сериозна заплаха. Световно известният физик се страхува, че извънземните може да ни унищожат.

„Ще бъде много по-лошо от това, което се случи, когато Колумб откри Америка“, твърди той пред испанското издание „El Pais“.

„Напредналите извънземни може да се превърнат в номади, които да търсят да завладеят нови светове и да колонизират планетите, които могат да достигнат“, коментира той.

„За моя математически мозък мислите за извънземни са напълно рационални. Предизвикателството е какви може всъщност да са извънземните?“, допълни още той.

Въпреки това той каза още, че и да се намери извънземен живот, нещата няма да се развият добре за човечеството.

В интервюто си за испанското издание профес Хокинг съветва човечеството да намери в най-скоро време нов дом на друга планета. „Има все по-голям риск, че бедствия ще унищожат Земята“, прогнозира той.

„Ето защо искам да се повиши обществената осведоменост за важността на космическите полети“, допълни още гениалният физик.

През лятото руският милионер Юрий Милнер съобщи, че ще инвестира 100 млн. долара в търсенето на извънземен разум. Милионерът е мотивиран от надеждата, че по-напредналите цивилизации ще могат да ни научат как по-добре да използваме природните си ресурси.

„Ако наистина сме сами във Вселената, трябва да се грижим за това, което имаме“, заяви тогава Милнер.

инфо: dnes.bg

Вижте още: 

СТИВЪН ХОКИНГ: РАЗУМНА СИЛА Е СЪЗДАЛА ВСЕЛЕНАТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

2 коментара
  1. Александър Ладжов 8 години ago
  2. Petyr Petrov 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.