Стивън Хокинг: Разумна сила е създала Вселената

стивън

Светът беше свикнал с атеизма на Стивън Хокинг. Неговите думи: „Няма нищо, след като мозъкът ни угасне. Възползвайте се максимално от времето си на тази земя. Не се страхувайте от вечността – няма да разберете нищо, когато тя ви обгърне” хвърлиха душите на милиони вярващи в смут.

И така до месец март, 2015 година, когато Стивън Хокинг отново взриви световната общност. Изненадващото си прозрение физикът прави по време на своя лекция в Университета в Кеймбридж. Той подробно разказва как е изолирал научен феномен във Вселената, който определя като „божествен фактор” – интелигентно влияние, което е било налично още от създаването на света.

„Животът на Земята не е плод на случайност. Имало е интелигентна сила, по чиято воля ние съществуваме днес. Трябва да сме благодарни на висшия разум, защото без него нищо нямаше да съществува и всичко щеше да е подчинено на една безкрайна празнота” – разкрива Стивън Хокинг.


До прозрението го довежда случка с брат му Еди, който изпада в клинична смърт, но оцелява. Той му разказал за отвъдното и за висшия разум – Бог, който създал Вселената. „Едуард е последният човек на Земята, който би заявил открито, че Господ съществува. Затова и бях толкова изненадан, че ми разказа за съществуването на тази висша сила” – споделя Стивън Хокинг.

„Има ни, защото някой е преценил, че така ще е по-добре и се е потрудил да ни конструира в самото начало” – убеден е сега физикът. Научният свят съвсем обяснимо се втурна да потвърждава или да отхвърля думите му. Същата истерия се разрази и при предишната словесна изява на Стивън Хокинг, когато той заяви, че ни предстои среща с извънземните – припомнят медиите. Според него пришълците вероятно няма да са дружелюбно настроени спрямо нас, хората.

инфо: chudesa.net

Вижте още:

СТИВЪН ХОКИНГ Е УБЕДЕН, ЧЕ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ СА ОПАСНИ ЗА НАС

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

2 коментара
  1. МАЛКИЯ АТЕИСТ 9 години ago
  2. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.