Странни съвпадения и факти, които ще ви изумят

Хората отдавна са обърнали внимание, че историята на човечеството следва определена закономерност

Събитията от настоящето понякога с невероятна точност повтарят случилото се преди много години.

Периодични повторения настъпват както в историята на цели цивилизации, така и в живота на отделни личности. За какво става дума? За случайно стечение на обстоятелствата или за неведоми закони на природата?

Американските президенти Абрахам Линкълн и Джонсън Фицджералд Кенеди са избрани съответно през 1860 г. и през 1960 г. – с точно 100 години разлика. И двамата са демократи, борят се за гражданските права и изкореняването на расизма. И именно затова и двамата са убити.

Линкълн е застрелян в театър „Форд”, а Кенеди – докато пътува с президентския автомобил „Линкълн”, изработен в заводите на Форд. И двамата са убити в петък, пред огромно множество от хора и пред очите на собствените си съпруги. Куршумите и в двата случая ги улучват в тила.

Президентите са сменени на поста от вицепрезиденти с фамилия Джонсън.
Разликата във възрастта им е също точно 100 години. И двамата помощници на държавните глави се опитват да разубедят шефовете си да пътуват за там, където в резултат са убити…

Проследяват се множество подобни съвпадения в човешката история

Немалко учени от различни страни и направления нееднократно се опитват да намерят обяснение на удивителните факти и да изчислят цикъла на тяхното повторение. Предлагат се множество теории, потвърждение на които неизменно се открива в хода на човешката история.

Посочват се и различни гледни точки на отчитане и различни цикли. Дори гениалният Алберт Айнщайн паралелно с теорията на относителността работи над така наречената теория на повторението.

Но човечеството продължава да възприема като невероятни повечето исторически съвпадения.

Какво представляват всички тези времеви закономерности? Ще разкрием ли някога загадката на цикличността на историята? Навярно само времето ще покаже.

източник: popantofi.com

Вижте още:

Защо съвпаденията може би не са случайни

Невероятните съвпадения в световната история – синхроничност или математическа вероятност

Четири шокиращи исторически съвпадения

22 забавни съвпадения, след които неволно ще заподозрете Вселената в заговор (СНИМКИ)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.