Стряскащи случаи на хора, събудили се по време на операция

операционна

На мнозина от нас се е налагало да преминат през ужаса да бъдат оперирани. Това никога не е приятна емоция, даже напротив – за твърде много хора е усещане, което може да се сравни с максимална уплаха и страх. Самата идея, че някой прави разрези по теб с остър скалпел е достатъчна, за да ни побият тръпки.

Оказва се, че има случаи, когато пациентите са се събуждали от упойката по време на оперативна намеса. Да – това се случва рядко, но все пак се случва. И можем да предполагаме, че е кошмарно.

Предлагаме ви няколко такива случаи. Със сигурност ще изтръпнете!

Карол Вейрер

Карол Вейрер с години страда от болка в окото, свързана с надраскана роговица. Тя преживява 17 операции, но без успех. Лекарите ѝ казват, че ще трябва окото ѝ да бъде извадено. Тя обаче приема новината с утеха, тъй като мъките ѝ най-накрая ще свършат.

Когато Карол се събужда, тя е щастлива. Смята, че с болките ѝ е свършено и тя ще може да продължи живота си. Тогава изведнъж се чува – “срежи по-надълбоко, дърпай по-силно”.

Тя с ужас осъзнава, че операцията в момента тече. Карол обаче не може нито да помръдне, нито да извика, заради упойката. Може единствено да слуша как лекарите премахват окото ѝ. “Не се страхувай да дърпаш силно”, чува отново тя.

Тя не чувства болка от случилото се, но психическият тормоз, който преживява, не може да бъде сравнен с друго.

Дона Пенър

Дона Пенър се подлага на операция на корема. Тя получава упойка и заспива. След като се събужда, вижда как медицинската сестра мие корема ѝ. Тя решава, че операцията е приключила.

След това обаче чува как хирургът иска скалпел.

Дона усеща цялата операция. Усеща как коремът ѝ е разрязан, как хирургът го отваря, а след това и мести органите ѝ. Тя се опитва да привлече вниманието на лекарите, но не успява да направи дори най-малкото движение. Тя успява да помръдне крака си три пъти, но лекарите решават, че това е просто тик и отново го нагласят обратно.

През цялото време тя усеща болка, а освен това и за малко не се задушава. Тя е поставена на машина, която ѝ предоставя по едва седем глътки въздух на минута. В един момент Дона чувства, че сякаш дробовете ѝ започват да горят.

Диана Тод

Morkadis

Диана Тод се подлага на хистеректомия, която не протича добре за нея. В един момент тя се събужда и чува какво говорят лекарите около нея. След това тя усеща и първия разрез със скалпела. А след това – и останалите. Диана чувства постоянна болка по време на интервенцията, но не може да помръдне и да даде сигнал за това. Упойката я е парализирала.

След операцията Диана Тод казва какво се е случило на лекарите, но те ѝ отговарят, че не е било възможно тя да е будна. И че всичко това е било единствено в главата ѝ. Последствията за нея не са добри. Тя започва да страда от клаустрофобия и не може да спи, без да е запалена лампата. В един момент, Диана Тод дори обмисля да се самоубие.

Александра Байтел

Александра Байтел се подлага на рутинна операция за премахване на апендикс, но всичко далеч не протича толкова рутинно.

Тя се събужда по време на операцията и започва да се паникьосва. Очите ѝ са затворени, а в гърлото ѝ има тръба, с която да диша. Тя обаче не успява да си поеме дори един дъх и решава, че ще умре. В един момент лекарите ѝ слагат допълнително морфин, което ѝ позволява отново да заспи.

След операцията тя търси отговорност на болницата, но те отричат. Казват, че вероятно това са били халюцинации. Байтел обаче не се отказва, а от болницата все пак признават, че вероятно лекарският екип е допуснал грешка с упойката.

Операцията уврежда психическото здраве на Александра, която често има кошмари след операцията, панически атаки и други ментални проблеми. Диагностицирана е с пост-травматичен стрес.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Ужасяващи медицински инструменти от миналото

Знаехте ли, че… резачката е създадена за израждане на бебета

Д-р Щефан Ланка: Лекарите са убили повече хора от всички войни!

Ужасните медицински практики от миналото

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.