Тази пътека се намира на 18 м над земята и я докосва едва 2 пъти

3

Кой иска да ходи сред дърветата, когато можете да ходи над тях?

Пешеходната пътека Кирстенбош Сенчънъри в Кейп Таун ви позволява да направите точно това. Позиционирана над дърветата, една разходка по тази красива платформа осигурява уникална гледна точка от върха на дърветата към земята.

Можете да си представите, че сте птица или пък маймунка, която се радва на гледката от високо.

1

Пътеката е дълга 130 метра и прекосява националната ботаническа градина Кирстенбош в Южна Африка. Извисява се на височина почти 18 метра. Докосва се до земята само на две места.

В някои части на пешеходната пътека се открива възможност за наблюдение на много красиви места. Именно там мостът е по-широк, предоставяйки възможност на туристите да огледат максимално подробно.

2

Пешеходната пътека се променя през целия път, предлагайки разнообразие от пейзажи. Ще стоите високо над дърветата, а също така и сред тях, заобиколени от километри растителност.

Някои наричат пътя ‘The Boomslang’, което се превежда като дървесна змия. Едно е факт, тази пешеходна пътека е единствена по рода си. Започва от нивото на гората и се изкачва високо нагоре, извисявайки се над най-високите дървета в района. Когато пътека се издигне във височина пред погледа на посетите се откриват панорамни гледки във всички посоки на света.

4

Кирстенбош е първата в света ботаническа градина, обявена за национално богатство. Тридесет и шест хектаровата градина е изградена през 1913 година и се намира във вътрешността на друга естествена среда, разпростираща се върху 528 хектара.

5

Пешеходната пътека е построена в чест на стогодишнината на Кирстенбош през 2013 година. Плановете за нея започват през 2012 година, но същественото конструиране се случва между 2013-2014 години. Пътеката е официално открита за обществено ползване на 17 май 2014 година.

Morkadis

Мостът е направен от тръбна стомана със заварени ребра и лека мрежа. Обезопасен е от стоманени въжета, болтове и бетонови основи. Независимо от засилената структура, по време на построяването не са били нарушени корените на нито едно дърво. Структурата е пренесена тук, като всеки елемент е бил дълъг 6 метра.

6

За да се поразходите по уникалната пътека, няма да ви бъде взета такса. Затова, когато следващия път сте в Южна Африка, не пропускайте възможността да погледнете света от върха на дърветата. И то напълно безплатно!

инфо: profit.bg

Вижте още:

10-ТЕ НАЙ-КРАСИВИ НАЦИОНАЛНИ ПАРКА В САЩ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.