Тайната на един щастлив 82-годишен брак

9

Не е лесно да изградиш дълготраен и щастлив брак. Нужни са много кураж, търпение и любов. Дали е възможно да споделиш целия си живот с един човек и да продължавате да се обичате взаимно до самия край? Ако изпитвате съмнения, най-добре вижте историята на тази двойка. Тя ще ви убеди, че подобна любов е възможна.

Николас и Рафаела Ордаз твърдят, че в тяхното семейство царят единствено романтика и любов. Тази сладка двойка от Калифорния, САЩ, наскоро отпразнува 82 години щастлив брак. Николас стана на 102 наскоро, докато любимата му Рафаела навърши 100 през октомври миналата година.

„Техните родители живяха до 112 и 108 години. Те също имаха щастлив брак. Разводът не е нещо, през което нашето семейство е преживявало. Поддържането на тези връзки играе огромна част от нашата култура“, разказва 39-годишната Летисия Ордаз, една от многото внучки на щастливата двойка.

14

Пет поколения се събраха, за да отпразнуват щастливия миг. „Те все още са влюбени. Наистина е забележително – допълва Летисия. – На всяка снимка се държат за ръце или тръгват да се целунат. В един момент дядо ми я дръпна настрани и й прошепна, „Рафаела, хайде да отидем в спалнята.“ Разбира се, всички чухме това и започнахме да им се радваме.“

„Той обаче дори не се изчерви. Каза, че се е оженил за най-красивата жена на света и че за него нейното тяло е все така красиво, както в деня, който са се запознали.“

Разбира се, за подобна успешна връзка е необходимо нещо много повече от страст.

Каква е тайната? Според Николас и Рафаела Ордаз всичко се крие във взаимното уважение и липсата на препирни за дреболии.

„Те се грижат един за друг – разказва още Летисия – На партито той постоянно се оглеждаше, за да види дали си е взела торта. Съпругата му има диабет и не може да яде подобни неща. Той обаче искаше да съпреживеят нещата заедно.“

Само още няколко години и семейство Ордаз ще постави същински рекорд. В момента Хърбърт и Зелмира Фишър са двойката с най-дълъг брак – 86 години.

На фона на всички тези години, прекарани заедно, щастливият брак на Николас и Рафаела Ордаз представлява истински символ на щастието и дълготрайността. „С годините паметта им се влошава – казва внучка им. – Забравят имената на повечето хора около тях, но никога не забравят един за друг.“

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

НАЙ-КРЕАТИВНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА БРАК

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.