Снимки които ни показват, че Викторианската епоха далеч не е била толкова сериозна

1

 Ако някога сте гледали снимки от Викторианската епоха вероятно сте забелязали, че никой не се усмихва. Всеки изглежда толкова сериозно, че ще си помислите, че хората през 1800-те просто не са знаели как да се забавляват. Тези редки снимки, подбрани от Bored Panda, доказват, че не винаги е било така.

Има много теории за това защо викторианците винаги изглеждат толкова мрачни на снимки. Дългата експозиция прави усмихването трудно (и под дълга имаме предвид няколко часа. Сериозно. Някога опитвали ли сте да се усмихвате в продължение на няколко часа? Боли) и високата цена на портретите дава малко поводи за усмивка. Лошата зъбна хигиена също кара хората да прикриват зъбите си (или каквото е останали от тях). А и нека не забравяме, че животът на много викторианци просто не е бил лек. Но както можете да видите от снимките по-долу, някои хора все още намират нещо, заради което да се усмихнат.

2

3

4

5

8

9

10

1

2

3

4

5

Morkadis

8

9

10

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

СНИМКИ НА МЪРТЪВЦИ – ХИТ ВЪВ ВИКТОРИАНСКА АНГЛИЯ (ГАЛЕРИЯ)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.