Снимки на мъртъвци – хит във Викторианска Англия (галерия)

Някои от най-скъпите покойници са били заснемани с родните си за семейния албум през Викторианската епоха. Този фотографски похват често е придружаван дори от гости на погребението.

Практиката е била често срещана в Европа и по-малко разпространена в САЩ, обяснява статия във в. „Дейли мейл“.

Изобретяването на дагероскопа – най-ранният фотографски процес – през 1839 г., е довел до възможността за портретиране на хора.

Дагероскопът е позволявал на средната класа да има достъпен спомен на своите мъртви членове на семейството. Този метод е по-известен като постсмъртна фотография.

Подредени за семейна снимка, викторианските деца изглеждат нещастни, особено когато гледат строго към камерата. Но мрачното изражение на техните лица е разбираемо, понеже те позират за фотото с починалия си по-малък брат, който е положен на един стол.

Тези „забележителни“ снимки показват начинът, по който починалите са били фотографирани за спомен в края на 19 век.

Въпреки това, в други снимки покойниците са направени да изглеждат сякаш са в дълбок сън или дори живи, тъй като те са разположени в непосредствена близост до членовете на семейството.

Понеже това е бил период на висока детска смъртност, децата често са показани в покой на дивана или в детското кошче, докато възрастните по-често седят на стол. Понякога очите на обектите са били леко отваряни или пък зениците са били дорисувани върху снимката, за да се създаде впечатление, че са живи. В ранните изображения се наблюдава розов нюанс по бузите на хората.

До началото на 20 век такъв вид снимки вече не са били на мода, понеже били доста често срещани.

Вижте още:

Снимки със загадъчни истории

инфо: http://www.24chasa.bg

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.