Това древно племе живее изолирано и щастливо от цели 55 000 години

Племето Джарава са съществували, когато са строени египетските пирамиди, а днес живеят така, както са живеели преди 55 000 години на Андаманските острови, Индия.

Името Джарава означава гостоприемен, като по тези територия името е и репутация. Но според древните мореплаватели индийското племе не са били толкова гостоприемни, а някои писмени свидетелства ги обвиняват в канибализъм.

Първият, който ги описва, е изследователят Марко Поло. Казва за тях, че имат глави на кучета и подобно на останалите нецивилизивоани племена, живеят доста примитивно.

За себе си Джарава споделят, че пеят, когато са щастливи, а и често намират причини да са щастливи. Фактът, че живеят изолирани от модерния свят, си личи по всеки от навиците им – начина, по който ловуват, по който приготвят храната си и предметите, които използват.

Те приготвят сами гримове и бижута, за да бъдат уникални и да се различават от останалите членове на Джарава. Но откриването на това племе е довело и различни модерни за тях предмети. Вече използват огледала, когато се гримират, и свещи, когато навън е мрак.

Джарава са се превърнали в туристическа атракция. Въпреки че е забранено, има редица организирани турове за туристи, които искат да видят древното племе с очите си и да си направят няколко снимки с тях.

В миналото племето са били жертва и на една доста нехуманна практика – човешкия зоопарк, десетки членове на Джарава са били отвличани, за да бъдат затваряни в клетки и представяни пред европейците.

Били са жертва и на т.нар. човешки лов, в който са били преследвани от ловци и принудени да се защитават от насочените пушки само с лък и стрела.

Днес обаче Джарава са заплашени единствено от модерното общество. Числеността им чувствително е намаляла, а опитите да бъдат цивилизовани стават все по-агресивни, въпреки че те не желаят да променят ежедневието си.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Последните амазонски племена са застрашени от цивилизацията

Morkadis

Обезобразените жрици на смъртта от племето мурси ще ви ужасят

Без връзка с 21 век: дрон засне скрито племе в Амазония

Загадъчно племе живее в Пакистан

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.