Топ 10 серийни убийци (част 1)

Независимо дали ги смятаме за зли или просто луди, всички ние сме част от общество, което изпитва както отвращение, така и любопитство към животите и умовете на серийните убийци. Какво ги мотивира? Често пъти никой не може да каже, а понякога ни е страх от отговора.

10. Гари Риджуей – 49 жертви

2

Убиецът от Грийн Ривър получава прякора си от пресата, понеже първите му пет жертви са открити в река Грийн Ривър. Риджуей удушавал жени, обикновено с голи ръце, след което захвърлял телата им в гористи местности в окръг Кинг. Често се връщал при телата, за да прави секс с тях.

На 30 ноември 2001г , 20 години след първите му убийства, Гари Риджуей е арестуван за убийствата на 4 жени, свързани с него чрез ДНК доказателства. След като сключва сделка с прокуратурата и разкрива къде се намират телата на все още неоткритите жертви, той се разминава със смъртната присъда и е осъден на доживотен затвор без право на помилване.

Риджуей е осъден за 49 убийства, а самият той е признал за поне 71, макар да се смята, че жертвите му са повече от 90.

9. Анатолий Оноприенко – 52 жертви

3

Украинецът Анатолий Оноприенко избирал изолирани къщи и привличал вниманието на живущите като вдигал врява. След това избивал всички по специфичен ред – първо мъжа, после жената, а накрая и децата. Обикновено накрая подпалвал къщата, за да прикрие следите си. Убивал и всеки, който имал нещастието да се окаже свидетел на свирепите му убийства.

Когато най-после е задържан от полицията, у него са открити общо 122 предмета, включително рязана пушка, различни други оръжия, с които били извършени някои от убийствата, както и много принадлежности на жертвите.

Оноприенко първоначално признал за осем убийства между 1989 и 1995г и отрекъл всички останали обвинения. В последствие обаче признава за убийството на 52 души в рамките на шест години. Обявява, че е убивал по заповед на гласовете в главата му.

Поради приемането на Украйна в Съвета на Европа и отпадането на смъртното наказание в страната в следствие на това, Анатолий Оноприенко е осъден на доживотен затвор. Умира от сърдечен удар през 2013г.

8. Андрей Чикатило – 53 жертви

4

Касапинът от Ростов, Червения изкормвач, Изкормвача от Ростов – все прякори на Андрей Чикатило, може би най-известният сериен убиец на Русия.

Morkadis

Между 1978 и 1990г, той изнасилва, убива и разчленява най-малко 53 жени и деца по особено жестоки начини. Често нападал малки деца и младежи на автобусни спирки и ЖП гари, завличал ги в близката гора и ги убивал, обикновено чрез десетки пробождания с нож, а понякога ги и удушавал или пребивал до смърт.

След като е арестуван през ноември 1990г, Чикатило признава за 56 убийства, но е съден за 53 от тях. Получава смъртна присъда две години по-късно и през 1994г е екзекутиран с един изстрел зад дясното ухо.

7. Абдул Джабар – 65 жертви

5

Афганистанецът Абдул Джабар е намерен за виновен за убийствата на 65 души, но се смята, че жертвите му са повече от 300. Той удушавал мъже и момчета с тюрбана си докато ги изнасилвал. Арестуван е от полицията, докато се опитвал да убие поредната си жертва. Осъден е на смърт и обесен на 21 октомври 1970г, след като преди това двама невинни били екзекутирани за неговите убийства.

6. Ян Синхай – 67 жертви

6

След като е осъден на 3 години принудителен труд в работнически лагер за кражба, а след това и на 5 години затвор за опит за изнасилване, през 1999г Ян Синах започнал да убива в китайските провинции Анхуей, Хебей, Хенан и Шандун. Той влизал в домовете на хората през нощта и ги убивал с брадви, чукове и лопати. Понякога избивал цели семейства.

По време на рутинна проверка, полицията арестува Синхай заради подозрително поведение. По-късно става ясно, че е издирван в четири провинции за убийство. Не след дълго той признава за 65 убийства, 23 изнасилвания и пет други нападения. Когато случаят е раздут от медиите, те го наричат Чудовището.

На 1 февруари 2004г, Синхай е осъден на смърт за 67 убийства и 23 изнасилвания. Две седмици по-късно е разстрелян.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

НАЙ-БРУТАЛНИТЕ ЗАТВОРИ ПО СВЕТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.