Трогателната история на ‘най-грозната’ жена в света

2

Преди около един век Мери Ан Бивън е била обявена за най-грозната жена на света, като е избрана на конкурс, организиран с единствената цел да се подиграе по безмилостен начин на хората с физически недъзи.

Мери Ан е знаела отлично каква е целта на тази конкурс, но въпреки това се е явила, защото това за нея е бил последният шанс, за да изкара пари и да изхрани децата си.

Фактът, че обявената за най-грозна жена /разгледай галерията/ на света и се подлага на публично унижение в името 4-те си деца, прави историята ѝ трогателна и вдъхновяваща в същото време.

Мери Ан Бивън е родена в Лондон през 1874 година с рядкото заболяване акромегалия. Състоянието ѝ е причинено от свръхпроизводството на хормона соматотропин от хипофизата.

Когато количествата му в организма достигнат 90%, както често се случва при акромегалията, ръстът на индивида се увеличава до гигантски размери, а в зрението му се наблюдават смущения.

3

Заболяването е съпроводено с болезнена мигрена и непрекъснати болки в мускулите.

Въпреки ежедневния физически дискомфорт, който Мери Ан е изпитвала, тя е работила като медицинска сестра, а на 29 години се омъжва за съпруга си Томас Бивън, от когото са 4-те ѝ деца.

След неочакваната кончина на Томас на Мери Ан ѝ се налага да работи тройно, за да изхранва децата си, но пак не успява, докато не научава за конкурса Най-грозна жена на планетата.

Тя се явява на състезанието и го печели. Веднага ѝ предлагат място в местен цирк и тъй като е притисната от материалните затруднения, а заболяването ѝ се развива все по-осезаемо, тя решава да приеме.

Жертва досегашния си комфорт и достойнство, за да бъде обект на подигравки до края на живота, но с турнетата на трупата в САЩ и Великобритания осигурява достатъчно средства, за да издържа децата си.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.