Най-коравите личности в историята

Хю Глас

2

Докато е на експедиция за събиране на кожи, Хю е нападнат от мечка гризли. Той успява да убие гигантския звяр с малко помощ, след което припада. Групата му го изоставя, мислейки че няма начин да оцелее от раните и да стигне до най-близкия град на 300км.

Глас се съвзема и открива, че е сам, без оръжия и храна. След борбата с мечката той има счупен крак и отворени рани по гърба, през които се виждат ребрата му и които са започнали да забират. Глас почиства раните си с личинки, прави си лодка, бие се с вълци и шест седмици по-късно успява да се върне в цивилизацията, като повечето от пътя изминава пълзейки.

Именно по историята на Хю Глас е базиран филмът „Възвръщенецът“ с Леонардо ди Каприо.

Распутин

3

Женкар, самопровъзгласил се лечител, мистик, монах, екстремен планинар и майстор манипулатор. Но не затова сме го включили в списъка. Тук е заради начина, по който умира и заради усилията, които са били необходими, за да го убият.

Распутин печели твърде много влияние над царската фамилия и това не се нрави на някои руски аристократи. През 1914г една проститутка го намушква толкова зверски, че жизненоважни органи излизали от корема му. Но той успява да се възстанови.

В нощта на убийството му, Распутин е поканен в двореца на княза, където е отровен с достатъчно цианкалий да убие няколко мъже за секунди. Убийците остават шокирани, когато изминават часове, а мишената им не показвала никакви признаци на дискомфорт. Тогава решават да го застрелят многократно в гърба. Распутин се препъва на вратата, но се изправя и се опитва да излезе. Разстрелян е отново, този път в главата, след което го връзват, увиват го в килим, закарват го до река Нева и го хвърлят в ледените води. Когато вадят вкочанения му труп, експертизата показва, че Распутин е умрял от удавяне.

Хутулун

4

Ако сте гледали сериала „Марко Поло“ на Netflix, значи имате бегла представа за монголската принцеса Хутулун. Тя се превръща в най-могъщия владетел на Централна Азия. Самият Марко Поло я описва като върховен войн, който може да влезе във вражеските редици и да вземе заложник толкова лесно, колкото ястреб да отнесе кокошка.

Хутулун настоявала, че всеки кандидат за неин съпруг първо трябва да я победи в борба и отмъквала конете му, ако загубел. Накрая тя събрала 10 000 коня от своите ухажори.

Чинг Ши

5

Най-скандалната и най-успешната морска разбойница в историята. Започва като проститутка, след което се жени за пират, който е убит при цунами и тя поема „бизнеса му“. Властва в Китай с железен юмрук, като губи едва няколко битки. Става толкова успешен пират, че Китай изпраща цяла армада срещу нея. Вместо да се скрие или да избяга обаче, Ши се изправя срещу армадата и я разгромява, като пленява 63 от корабите. Заловените мъже имали избор да се присъединят към нея или да умрат.

В златните си години Чинг Ши командва флот от 2000 кораба и повече от 70 000 пирати.

Ши продължава да се бие още две години и дори потопява британски и холандски кораби. Накрая Китай и Португалия й предлагат помилване и значителна сума пари, които тя и 17 000 от подчинението й приемат. Акостират на брега с 200 кораба и дори им е разрешено да задържат плячката си.

Morkadis

Чинг Шу умира на 60 години под името Мадам Цзин в Гуанчжоу, където държи публичен дом.

Боудика

6

Царица на ицените, келтско племе на източния бряг на Англия. Когато съпругът й умира, оставя зле написано завещание, което дава на двете му дъщери и Рим двойна власт над територията.

Римляните не приемат това и третират ицените като роби. Когато кралицата отказва да се подчини на римската армия, тя е пребита, а двете й дъщери са изнасилени. Това слага началото на кървава баня.

Боудика събира армия от 100 000 души от нейното и околните племена, които не са съгласни с властта. Тя избива всички в Комулодун и днешен Лондон и изравнява градовете със земята. Римляните изпращат 5000 мъже да се справят с нея, всичките от които намират смъртта си. Рим за кратко се колебае дали да не се изтегли от Великобритания, но е решено да бъде изпратена по-голяма армия, която да потуши въстанието.

Войските на Боудика избиват 70 000 римляни, но въстанието все пак е потушено. Тя оцелява в битките, но се самоубива малко след това. Римляните дълго време помнят червената й коса и се страхуват от червенокоси жени. В Лондон пък има нейна статуя, въпреки че тя опожарява града.

Фридрих Велики

7

Той се опълчва на Австрия, Франция, Русия, Полша и Швеция и още една камара по-малки германски и италиански владения… въпреки че е на чело на миниатюрното кралство Прусия.

Фридрих II остава в историята като един от най-блестящите владетели, успявайки да се наложи в Европа и да играе наравно с големите, спечелвайки за своя народ множество победи, както военни, така и политически. Той бил изключително популярен сред хората, приемал всички раси и религии и много го бивало да свири на флейта, като дори композирал 100 сонати и 4 симфонии.

Лео Мажор

8

Вече сме ви разказвали по-подробно за подвизите на този Рамбо. В деня на Десанта в Нормандия, Лео убива взвод германци и успява да отмъкне ценна информация и документи. В друг случай се натъква на 4 СС войника, които убива, като губи едното си око след взрив на фосфорна граната, но отказва да се върне вкъщи.

По време на битката за Шелда, той пленява 93 германци и отказва медал, протестирайки, че генералът, който го връчвал, бил некомпетентен.

В началото на 1945г се вози в кола, която минава през мина. Чупи два глезена, 4 ребра и 3 прешлена. И отново отказва да се върне вкъщи. Още същата година с най-добрия си приятел Уили са на разузнавателна мисия, опитвайки се да разберат колко германци има в града. Уили обаче е застрелян и Лео откача. Той тръгва по улиците на окупирания от германците град и започва да стреля и да мята гранати на поразия. Германците са толкова стъписани, че смятат, че срещу тях идва цяла армия. Лео пленява 100 войника и убива няколко, а след това и собственоръчно освобождава града Зволе.

Теодор Рузвелт

9

Една година Теди решава да си построи дървена къща в Северна Дакота. Веднъж той влиза в кръчма в близкия град Мингасвил, където пиян клиент стреля няколко пъти към него. Каубоят след това насочва дулото към лицето му, подиграва се на очилата му и му нарежда да поръча питиета за всички. Рузвелт дори не мигва, изсмива се и пребива нещастника.

Когато встъпва в длъжност след покушението срещу Уилям Маккинли, на 42 години Теди Рузвелт е най-младият президент на САЩ. Той влага изключителни енергия, емоция и удоволствие в президентството си. През живота си е бил автор, войник, ловец, законотворец, дипломат, природозащитник, морски ентусиаст, поддръжник на мира и реформатор с прогресивни идеи. Често е спряган за най-великия американски президент.

Джак Чърчил

10

Известен още като Лудия Джак заради свирепостта си в битка, той служи на много фронтове. За разлика от нормалните войници, той Джак не използва пушка, а се сражава с лък, меч и гайда. През 1943г той прониква в германски град и пленява 43 мъже, подсигурявайки минохвъргачно укрепление.

През Втората световна война във Франция, Чърчил и другарите му устройват засада на германски патрул. Чърчил дава сигнал за атака като поразява вражеския сержант със стрела. Така става единственият британски войник, който е убил враг с лък по време на войната.

През 1941г при операция срещу германците в Норвегия, Чърчил се втурва напред от позицията си, свирейки марш на гайдата си, след което хвърля граната и скача в битка. За действията си през този ден той е награден с военен кръст за заслуги.

През 1944г в Югославия Чърчил и хората му трябва да нападнат германците на Брач. При настъплението обаче един снаряд убива или ранява всички, освен Чърчил, който свири традиционната шотландска песен за сбогуване „Бони Чарли“, докато германците тичат към него. Поразен е от гранати и заловен, след което изпратен в Берлин за разпит, а след това и в концлагера Захсенхаузен.

През септември Чърчил и един пилот пропълзяват под оградата през изоставен канал и се опитват да стигнат до балтийския бряг. Заловени са близо до Росток, на няколко километра от целта. На следващата година той и още 140 от затворниците са прехвърлени в Тирол, охранявани от СС.

Част от затворниците успяват да кажат на висши германски офицери, че вероятно ще бъдат екзекутирани. Тогава германски войници, командвани от капитан Викард фон Алвенслебен, се намесват и освобождават затворниците, а СС се оттеглят. Чърчил върви 150км до Верона, Италия, където открива американските сили.

През 1945г Чърчил е изпратен в Бирма, но докато стигне, атомните бомби са пуснати и войната свършва. Разочарован от този развой на събитията, той казва: „Ако не бяха проклетите янки, можеше да водим войната още 10 години!“

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

10 УЖАСЯВАЩИ ЛИЧНОСТИ, ЗА КОИТО ВЕРОЯТНО НЕ СТЕ ЧУВАЛИ

ИМЕНАТА НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕДАТЕЛИ В ИСТОРИЯТА

5 ИСТОРИЧЕСКИ ЛИЧНОСТИ, КОИТО СИ ПРЕДСТАВЯТЕ НАПЪЛНО ПОГРЕШНО

ТРАГИЧНИТЕ ФАКТИ ЗА ЖИВОТА И ВРЪЗКАТА НА ЕВА БРАУН И АДОЛФ ХИТЛЕР

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Manolow 4 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.