Ужасяващи факти, които ще ви накарат да оставите телефона!

телефон
В безопасност ли сме от технологиите около нас? Не съвсем. Предлагаме ви няколко ужасяващи факта, след които повече няма да се докоснете до мобилния си апарат, докато сте волана. И не само, пише Obekti.bg, позовавайки се на Buzzfeed.

Шофиране

– Когато използвате телефон или мобилно устройство, докато шофирате, увеличавате риска от катастрофа с 300 процента.

– Докато пращате SMS, отклонявате погледа си от пътя средно за 5 секунди…

– При това положение, ако шофирате с 90 км/ч, можете да прекосите цяло футболно игрище.

Здраве

– Изследване, публикувано в Journal of Hospital Infection, показва, че рискът от заразяване в медицински отделения, в които се използват мобилни устройства, е по-висок.

– Изследване на Университета на Гьотенбург, Швеция, показва, че прекомерната употреба на мобилен телефон увеличава риска от депресия и проблеми със съня (най-вече при мъжете).

– Много хора са развили т.нар. номофобия – страх от това да не останат без достъп до мобилното си устройство.

– Учени от Университета на Аризона достигат до заключението, че по телефона ви има повече микроби, отколкото върху седалката на тоалетната чиния.

Лични данни

– Вашият телефон записва координатите ви и ги съхранява в специален файл. Това означава, че ако някой получи достъп до телефона ви, той може да разбере къде точно сте били.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.