Утре NASA ще обяви разгадана мистерия за Марс

марс

На официалния сайт на НАСА се появи съобщение, че мистерията на Марс е разгадана. Конференция, посветена на детайлите на голямо научно откритие, което агенцията е направена по време на сегашното изследване на Марс, ще се състои в понеделник, 28 септември, в 18 часа българско време.

То ще бъде излъчвано по NASA TV.

Главни участници в конференцията ще бъдат:

  • Джим Грийн, директор по планетарна наука в централата на НАСА.
  • Майкйл Мейер, водещ на програмата Mars Exploration.
  • Люйендра Ойха от Технологичния институт на Джорджия в Атланта-
  • Мари Бет Вилхелм от Изследователския център „Еймс“ и Технологичния институт на Джорджия.
  • Алфред Макивън, главен изследовател на експеримента HiRISE от Аризонския унивеерситет в Тусон.

Ще се състои кратка сесия с въпроси и отговори, по време на която посетителите, както и външни хора ще могат да задават всеки въпрос на НАСА.

За какво можем да съдим въз основа на учените в този списък?

Първо, учените от НАСА определено са открили нещо много интересно. Възможно е да са решили важния въпрос, свързан с ландшафта на НАСА (с особеностите на геологията или следите от вода, съществуващи на Червената планета).

Express.co.uk изказва предположение, че на Марс вероятно е открит микробен живот, но по-вероятна находка ще бъде течаща вода. В миналото Червената планета не е била лишена от вода, възможно е някъде да са останали свежи следи.

Майкъл Майер, водещ учен на програмата Mars Exploration, се занимава с въпроса имало ли е някога живот на Марс. Преди две години, в отговори на въпроси, дали на Червената планета е имало живот, Мейер отговорил утвърдително. На Марс наистина може да е съществувал живот. Но съществувал ли е и съществува ли и днес?

Възможно е да получим отговор на този въпрос. Последния път, когато НАСА обяви за важна находка на пресконференция, разбрахме, че телескопът „Кеплер“ е открил братовчедка на Земята.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

АМЕРИКАНСКИ ГЕНЕРАЛ КАЗВА ФРАПИРАЩИ НЕЩА ЗА МАРС

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.