Уфолози: НЛО довело Младенеца на Земята

9

Непорочното зачатие, Витлеемската звезда, даровете на влъхвите – и малките деца знаят прастарата история за раждането на Спасителя. Наред с официалната „версия“ в Библията се тиражират и куп апокрифни писания за чудото от Бъдни вечер – кое от кое по-невероятни. В навечерието на Коледа, с щипка чувство за хумор и едно намигване, „Стандарт“ събра най-шантавите хипотези за раждането на Исус Христос.

Витлеемската звезда е един от символите на святата нощ, в която е проплакал Младенеца. Според евангелието на Матей именно тя показала пътя на влъхвите до новородения Божи син. Какво се крие зад този символ – учени са спорили векове наред. Според св. Йоан Златоуст тя не била обикновена звезда, а „невидима сила“, която трябвало да покаже пътя на влъхвите до Младенеца. Според друга теория Витлеемската звезда пък била ангел, изпратен от самия Господ Бог, за ги преведе до Исус.

Най-фрапиращото обяснение обаче е дело на уфолозите. Изследователите на извънземния живот са убедени, че в небето всъщност е „греел“ космически кораб. За подкрепа на тази екзотична теория се използват откритите в църквата „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ в село Добърско стенописи. На тях Исус е изобразен в ракетообразен ореол. Според поддръжниците на „извънземната теория“ подобно на сюжет на фантастичен филм Божият син е бил спуснат в малка капсула от небесата на Земята. Идеята на пришълците от Космоса била детето чудо да ни донесе нов вселенски морал. Пак НЛО-то напътствало влъхвите по пътя към Младенеца, защото мисията им била да го спасят. Според уфолозите доказателство за това е движението на Витлеемската звезда обратно на всички правила – от север на юг.

Това обаче не е най-смелата теория за Рождеството. Някои „изследователи“ стигат и по-далеч. Според тях Исус Христос е особен вид психологически експеримент на висшия извънземен разум. „Другите“ ни го спуснали като модел на подражание, който трябва да следваме. Как го постигнали? Преди 2000 г. направили ин витро на Дева Мария – избрали я сред другите жени на Земята заради безупречния й морал. Хипотезата, че Исус е роден от земна майка с помощта на високоразвитата раса обяснява и способностите му да вижда бъдещето и да лекува. Поддръжниците на тази теория предполагат, че експериментът, започнат от Висшите сили с Исус, все още не е завършил. А с праведния си живот на Земята Спасителя спечелил само отсрочка за човешката цивилизация. А Страшният съд тепърва предстои, само че ще отговаряме за греховете си пред пришълците.

Куп невероятни хипотези има и за влъхвите. Най-много са спекулациите около това колко са били „мъдреците от Изтока“, както ги нарича Матей в евангелието. Предположенията варират от двама до двадесет. През VI в. е определено, че са трима – такъв е броят на даровете, които донесли на бебето Исус – злато, ладан и смирна. Има и теория, според която влъхвите били четирима. Следвали Витлеемската звезда, която всъщност била космически кораб. Извънземните обаче отнесли един от „маговете“ със себе си и така влъхвите останали трима.

инфо: standartnews.com

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

  Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.